Deel dit artikel ‹ Terug

Stichting TUTASHINDA

Geplaatst op: donderdag 6 januari 2011



Eind 2009 werd de Stichting Tutashinda te Oploo opgericht met als doel wezen in het bijzonder “Child Headed Family” zoals van Bridget te helpen.

We laten eerst Bridget aan het woord…
Mijn naam is Bridget. Ik ben geboren in Fort Portal in Oeganda op 22 april 1989. Toen ik vijftien was overleed mijn moeder, mijn vader was een jaar daarvoor overleden. Vanaf dat moment heb ik de zorg over drie zusjes en een broertje. De jongste was toen één jaar, de oudste acht jaar. Wij noemen zo’n familie een “Child Headed Family”. Tot overmaat van ramp raakte ik zelf zwanger, zodat er nog een baby bij kwam. Kunt u zich voorstellen wat zulke leefomstandigheden voor kinderen van onze leeftijd betekenen? Wij woonden in een mud house, armer dan arm, hoe krijgen we te eten, kleding, schoolgeld, medische zorg, enzovoort? Gelukkig hebben we allemaal deze moeilijke tijd overleefd en dat is, zoals u weet, in een ontwikkelingsland niet zo vanzelfsprekend……Tot zover Bridget uit Fort Portal .

Onze Stichting Tutashinda heeft als doel wezen, in het bijzonder uit een “Child Headed Family”, te helpen. Het afgelopen jaar is er hard gewerkt om de stichting vorm te geven. Alle informatie over onze stichting, Oeganda, Bridget en haar familie is te vinden op onze web site www.tutashinda.org. Daar kunt u ook Oegandese producten kopen uit het pas gestarte winkeltje van Bridget. Ook kunt u op onze web site zien hoe u ons kunt helpen.

Als u ook wezen uit “Child Headed Families” in Oeganda wilt helpen neem dan contact op met John Kusters 0485-321630 of bezoek onze web site: www.tutashinda.org.

Voor snelle beslissers: onze bankrekening is 1559 22 482 t.n.v. Stichting Tutashinda te Oploo.
Uw bijdrage is van harte welkom.