Deel dit artikel ‹ Terug

Jaaroverzicht 2010 Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: dinsdag 4 januari 2011


Zoo Parc Overloon kan terugkijken op een bijzonder jaar. 2010 was het jaar van het 10-jarig jubileum, de realisatie van een VVV-Agentschap in het overdekte ZooRama en nieuwe dier(soort)en waaronder de Europese flamingo’s en de reuzenmierenetervrouw. Ook mochten we veel jong leven verwelkomen, met als klap op de vuurpijl de geboorte van het eerste dwergnijlpaardje van Zoo Parc Overloon. In totaal zijn het afgelopen jaar 210.000 bezoeken gebracht aan het dierenpark.

Op woensdag 21 april 2010 bestond Zoo Parc Overloon precies 10 jaar. In 10 jaar tijd is het park uitgegroeid tot een prachtig park met een bijzondere diercollectie. Het dierenpark heeft zelfs de benoeming ‘Beste dierentuin van Nederland’ in de wacht gesleept in de Dierentuintest van het ANWB-blad De Kampioen. Op de verjaardag van het dierenpark mochten inwoners van Overloon gratis het park bezoeken en er werden deze dag allerlei feestelijke activiteiten georganiseerd. De kinderDIERekteur mocht met zijn klasgenoten de dieren trakteren op een lekker stuk verjaardagstaart.

In het gebied Cheetah County is afgelopen jaar de Cheetah Shelter gerealiseerd. Bezoekers kunnen hier, slechts gescheiden door een glazen wand, oog in oog staan met cheetahs. Een spannende ervaring die al door veel bezoekers is beleefd. Zoo Parc Overloon hoopte dit jaar op jonge cheetahs. Het vrouwtje werd naar SafariPark Beekse Bergen gestuurd om daar te paren met een geschikte cheetahman; helaas zonder resultaat.

Waar het bij de cheetahs niet lukte, is bij de dwergnijlpaarden wel resultaat geboekt! Door de onervarenheid van beide ouders kostte het diverse pogingen voordat een geslaagde vrijpartij plaats vond. Maar met prachtig resultaat: op 22 november werd dochter Asabi geboren! In 2010 zijn in Zoo Parc Overloon nog veel meer dieren geboren, waaronder Indische antilopen, kropgazelles, rendieren, een kleine panda, stokstaartjes, bamboemaki’s, sneeuwuilen en ibissen. Maar de geboorte van dwergnijlpaardje Asabi is de kers op de verjaardagstaart van het park!

De komende jaren staan voor Zoo Parc Overloon diverse vernieuwingen op het programma. Zo worden momenteel plannen uitgewerkt voor het realiseren van biotopen voor wilde honden en zeehonden en een groot apeneiland. Daarnaast zal in het overdekte ZooRama in 2011 het pannenkoekenrestaurant Maskerade worden geopend.
advertentie