Deel dit artikel ‹ Terug

Nieuw radioprogramma voor en over visueel gehandicapten

Geplaatst op: dinsdag 28 december 2010



Ziezo FM met nieuws, tips en interessante gesprekken

Vanaf zaterdag 1 januari 2011 kunt u via de Lokale Omroep Mill luisteren naar Ziezo FM. Er worden vier radioprogramma’s gemaakt als pilot en deze zijn bij L.O.M. radio te beluisteren op zaterdag van 18.00 uur tot 19.00 uur. Met Ziezo FM willen we u op een laagdrempelige wijze informeren over een visuele beperking en de vele mogelijkheden die er zijn.

In de eerste aflevering van Ziezo FM zijn Frederique Wissink en Gerard Kolman live aanwezig als studiogast. Zij lezen al vele jaren boeken, kranten en tijdschriften voor in de studio’s van Dedicon. Dit is een producent van aangepaste lectuur voor iedereen met een leeshandicap. In Ziezo FM vertellen Frederique en Gerard over het beroep “voorlezer”, hoe zij dit geworden zijn en wat de kunst is van goed voorlezen. Natuurlijk zijn er ook fragmenten te horen van het geen zij zoal in hebben gesproken.

Maar ook in Ziezo FM een telefonisch gesprek met de Ooglijn van Viziris en het Loket Aangepast-lezen. Deze laatste vertelt wat er zoal aan aangepaste lectuur bestaat, hoe men dit alles in huis kan krijgen en voor wie het bedoelt is. De Ooglijn van Viziris is de vraagbaak op het gebied van een visuele beperking en is net als het Loket Aangepast-lezen iedere uitzending te horen met actuele informatie. Daarnaast is er in de eerste Ziezo FM een interview met Ralf Habets uit Grave. Hij is de eerste blinde prins carnaval in Nederland. En natuurlijk is er ook wat te winnen met een prijsvraag. Reden voldoende dus om te luisteren.

Ziezo FM wordt gepresenteerd door Corné Kremers uit Mill en is bij zo’n 70 omroepen in Nederland te horen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.ziezofm.nl.