Deel dit artikel ‹ Terug

Gemeente Cuijk zoekt vrijwillige sneeuwruimers

Geplaatst op: maandag 20 december 2010Gemeente Cuijk zoekt vrijwilligers voor het ruimen van sneeuw op voetpaden. Het gaat om kwetsbare plekken, zoals veelgebruikte routes naar scholen, bejaardentehuizen, zorgvoorzieningen en winkels. De gemeente zorgt voor de faciliteiten, zoals sneeuwschuivers en zout. Het college wil inwoners op deze wijze stimuleren om de veelgebruikte voetpaden begaanbaar te houden tijdens het strenge winterweer.

Sneeuwoverlast
De overlast van de sneeuw is groot door de niet-Nederlandse omstandigheden. Voetgangers hebben het zwaar, want de stoepen blijven vaak besneeuwd en glad. Gemeente Cuijk roept inwoners daarom op om mee te helpen bij het sneeuwvrij houden van voetpaden op routes die veelgebruikt worden. Het gaat om plekken die belangrijk zijn voor met name kinderen en ouderen, zoals looproutes vanaf bejaardentehuizen, verzorgingscentra en scholen. Het gaat niet alleen om het weg krijgen van de sneeuw die er nu ligt, maar ook om toekomstige sneeuw: de winter is tenslotte pas net begonnen!

Hoe werkt het?
Inwoners kunnen zich aanmelden voor een bepaald pad, een stoep of een route in hun buurt die belangrijk is voor de bereikbaarheid te voet. Van de buitendienst krijgen ze de faciliteiten om de stoepen op die route schoon te maken. Het is ook mogelijk om samen met buurtbewoners aan te melden en met elkaar voor (een deel) van de eigen wijk te zorgen.

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij de gemeente door te bellen naar 0485-396600, mailen naar gemeente@cuijk.nl of reageren op www.cuijk.nl (trefwoord: sneeuwruimen).

Nieuwe strooiroute
Vanaf vandaag is de strooiroute in Cuijk aangepast, waarbij alleen nog hoofdwegen gestrooid worden. Dit heeft te maken met de voorspelde sneeuwval en de hoeveelheid zout die nog op voorraad is. De nieuwe route is uiterlijk morgen beschikbaar op www.cuijk.nl.
advertentie