Deel dit artikel ‹ Terug

Gemeente Cuijk geeft IBN opdracht voor digitaliseren archief

Geplaatst op: woensdag 15 december 2010Onlangs hebben de gemeente Cuijk en IBN Facilitair hun handtekening gezet onder een contract voor het digitaliseren van het archief van de gemeente Cuijk. DoQument Services zag mede door initiatief van de gemeente Cuijk het licht. Zij kwamen bij IBN Facilitair met het idee voor deze dienst.

IBN Facilitair heeft als doelstelling mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer naar betaald werk te leiden. En dat dat niet altijd fysieke arbeid in een fabriek of in het groen hoeft te zijn, wordt bewezen met deze dienst. Verder brengt het digitaliseren van het ‘papieren’ archief grote milieuvoordelen met zich mee. Twee voorbeelden van het maatschappelijk verantwoorde aspect van deze nieuwe dienstverlening.

Digitale diensten
De papieren archieven van de sociale dienst, de bestemmingsplannen en de bouwdossiers worden medio januari 2011 opgeschoond en gescand. Dit biedt voor de gemeente Cuijk mogelijkheden om efficiënter te werken en de dienstverlening te verbeteren. In het geval van de bestemmingsplannen worden deze bijvoorbeeld na digitalisatie op de website van de gemeente Cuijk gepubliceerd. De dossiers worden opgehaald en in de speciale scanstraat van IBN Facilitair in Cuijk verwerkt.

IBN staat voor marktgericht ondernemen met een passie voor mens en maatschappij. Dagelijks brengen wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt succesvol naar betaald werk. Zo’n 3.800 gemotiveerde medewerkers hebben een passende baan bij of via IBN. IBN beschikt hiertoe over de bedrijven IBN Arbeidsintegratie, IBN Facilitair, IBN Productie, IBN Kader en IBN Kwekerijen. Om in de markt te kunnen blijven floreren, zijn we strategische samenwerkingen aangegaan met andere bedrijven: Vebego, Medica, FIT Return en Krew. IBN heeft vestigingen in Oss, Uden (centraal kantoor), Cuijk, Veghel en Schaijk.
advertentie