Deel dit artikel ‹ Terug

Initiatief Cliëntenraad: "door dingen op te schrijven wordt het meer eigen"

Geplaatst op: dinsdag 14 december 2010


GGZ Land van Cuijk en Noord-Limburg introduceert werkboekje voor cliënten

Op dinsdag 14 december overhandigde de Cliëntenraad van GGZ Land van Cuijk en Noord-Limburg het eerste exemplaar van het boekje Samen werken aan uw behandelplan aan directie en behandelaren in Boxmeer.

Dit persoonlijk werkboekje voor cliënten is een initiatief van de Cliëntenraad. De titel zegt eigenlijk al waar het boekje voor bedoeld is: het is een hulpmiddel voor de cliënt om samen met zijn behandelaar vorm te geven aan de behandeling. De cliënt kan zich goed voorbereiden op een afspraak door van tevoren de dingen die hij wil bespreken op te schrijven. Per afspraak is er ruimte om aantekeningen te maken.

Daarnaast kan de cliënt het 40 pagina’s tellende boekje gebruiken om afspraken op te schrijven, die hij samen met de behandelaar maakt. Bijvoorbeeld de aandachtspunten waaraan hij zelf thuis gaat werken tot aan de volgende afspraak. Dit alles onder het motto “Door dingen op te schrijven wordt het meer eigen”.

In de regio Land van Cuijk en Noord-Limburg werken GGZ Oost Brabant en Pantein intensief samen aan een volledig geïntegreerd aanbod van geestelijke gezondheidszorg.

GGZ Land van Cuijk en Noord-Limburg biedt hulp en zorg aan mensen met psychische en psychiatrische problemen, zowel kinderen en jeugdigen als volwassenen en ouderen. De problematiek loopt uiteen van bijvoorbeeld ADHD en autisme bij kinderen en jeugdigen, persoonlijkheidsproblemen en trauma's bij volwassenen tot dementie en depressie bij ouderen. De GGZ is er voor preventie en consultatie, behandeling, begeleiding bij wonen, werken en dagbesteding, bemoeizorg en crisisdienst; in de regio werken zo'n 180 medewerkers.

www.ggzlvc.nl
advertentie