Deel dit artikel ‹ Terug

De Valuwe krijgt Lidl als nieuwe supermarkt

Geplaatst op: vrijdag 10 december 2010



Cuijk, 9 december 2010 – De oplossing voor het ‘supermarktprobleem’ in de Cuijkse wijk De Valuwe is nabij. De onderhandelingen tussen de gemeente, Mooiland Maasland, de exploitant van het winkelcentrum en supermarktconcern Lidl zijn zo ver gevorderd dat de partijen er alle vertrouwen in hebben dat ze eruit komen.

Op dit moment worden de laatste afspraken gemaakt over de vestiging van de Lidl in winkelcentrum De Valuwe. Het gaat om een tweede vestiging van deze supermarktformule in Cuijk, naast de bestaande vestiging in de wijk Padbroek. Onderdeel van de afspraken is dat beide vestigingen open zullen blijven.

De insteek is om de grootte van de supermarkt in De Valuwe uit te breiden ten opzichte van de eerdere supermarkt daar. Hierover moeten nog nadere afspraken gemaakt worden met de Lidl, de exploitant en de omwonenden. Wanneer de nieuwe supermarkt zijn deuren zal openen is daarom nog niet precies te zeggen. De verwachting is dat dit na de zomer van 2011 zal zijn.

De gemeente Cuijk is blij met de nieuwe ontwikkelingen. Wethouder Michiel van Veen: “De komst van een nieuwe supermarkt naar De Valuwe is iets waar we samen met de wijkraad en de wijkbewoners al lange tijd naar uitkijken. Ik ben blij dat al onze inspanningen en die van de andere partijen tot dit resultaat gaan leiden.”