Topjudoka Guusje Steenhuis uit Grave is klaar voor de Olympische Spelen Podcast
Deel dit artikel ‹ Terug

Topjudoka Guusje Steenhuis uit Grave is klaar voor de Olympische Spelen

Geplaatst op: maandag 10 juni 2024


In het Land van Cuijk zijn veel mensen actief bezig met sport. Sommigen doen dat ook op een aardig niveau. Maar als je deelnemer bent aan de Olympische Spelen en dat niet voor het eerst, dan ben je wel super goed bezig. Zo iemand is Guusje Steenhuis uit Grave. Zij is topjudoka en draait al vele jaren mee op het hoogste niveau. Ze was in haar klasse al wereldkampioen en ook strijd zij deze zomer in Parijs mee om de medailles tijdens de Olympische Spelen 2024.


Over hoe zij zover is gekomen, hoe de dagen van een topsporter eruit zien en welke voorbereidingen er zijn voor de Olympische Spelen komt aan de orde in de recent geplaatste podcast Groeten uit het Land van Cuijk. Guusje sprak met Corné Kremers over haar trainingen en wat er mooi is aan judo: “Ik vind het gewoon leuk om met mensen te gooien”. Techniek van deze opname was in handen van Thijs van den Heuvel.


De podcast Groeten uit het Land van Cuijk is een initiatief van het toeristisch en recreatief platform Visit Land van Cuijk. Deze interviews zijn te beluisteren via alle bekende podcastproviders zoals Apple en Spotify en alle podcastapps. Ook zijn de gesprekken te vinden op www.groetenuithetlvc.nl