Deel dit artikel ‹ Terug

TV-serie "Op pad met de ouderenverpleegkundige"

Geplaatst op: maandag 8 november 2010Vanaf donderdag 11 november kunnen inwoners van de regio Noord-Oost Brabant meekijken over de schouder van de ouderenverpleegkundige. Dan wordt de eerste aflevering vertoond van de vierdelige tv-serie ‘Op pad met de ouderenverpleegkundige’.

In de vier afleveringen volgen we ouderenverpleegkundige Edith tijdens haar begeleiding van het echtpaar Jan en Ria. Jan kampt met geheugenproblemen. In zijn weg langs huisarts, geheugenpoli, thuiszorg en verpleeghuis is ouderenverpleegkundige Edith het centrale aanspreekpunt.

Dementie Keten Team

De zorg voor patiënten met dementie of een vermoeden van dementie in de regio noordelijke Maasvallei is sinds oktober 2009 veranderd. Voorheen waren verschillende instellingen actief in de zorg voor dementie patiënten maar ontbrak het aan goede afstemming tussen deze verschillende organisaties. Nu wordt de zorg in goede samenhang aangeboden, binnen het Dementie Keten Team. Van hieruit wordt de zorg voor thuiswonende dementiepatiënten geregeld. De huisartsen, ouderenverpleegkundigen, GGZ Land van Cuijk en Noord-Limburg, Pantein (Maasziekenhuis, de thuiszorg, verpleeghuis Madeleine) en alle anderen betrokken in de zorg voor dementiepatiënten werken intensief samen.

Het doel van deze ketenzorg is om de patiënt zo lang mogelijk en zo optimaal mogelijk thuis te laten functioneren. Veel aandacht gaat hierbij ook uit naar de mantelzorger van de patiënt.

Ouderenverpleegkundigen

De ouderenverpleegkundigen van het Dementie Keten Team bezoeken patiënten thuis en brengen de problemen in kaart. Vervolgens bekijken ze na overleg met de huisarts hoe men de patiënt het best kan helpen.

De ouderenverpleegkundigen zijn het centrale aanspreekpunt van de patiënt . Ze volgen de patiënt gedurende het gehele ziekteproces en regelen alle benodigde zorg.

Uitzendingen

De afleveringen worden uitgezonden door KKN Regio TV; analoog te ontvangen op kanaal 63+ en digitaal op kanaal 963.

Aflevering 1 start op donderdag 11 november, aflevering 2 op 25 november, aflevering 3 op 9 december en aflevering 4 op 23 december.

Uitzendschema digitaal: donderdag ieder heel uur na het journaal en zaterdag 03.00, 08.00, 13.00 en 20.00 uur. Op zondag 01.00, 06.00 uur en 16.00 uur.

Uitzendschema analoog: donderdag 18.00, 21.00 en 24.00 uur, vrijdag 10.00, 13.00 en 16.00 uur

De serie is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Noord-Brabant.
advertentie