Deel dit artikel ‹ Terug

Informatiebijeenkomst beheerpakketten Maasheggen

Geplaatst op: donderdag 28 oktober 2010Op woensdag 10 november organiseert de werkgroep Integraal Gebiedsprogramma (IGP) Maasheggen een informatiebijeenkomst over de subsidieregeling voor het beheer van maasheggen.

Tijdens de bijeenkomst ontvangen grondeigenaren informatie over de subsidieregeling Natuur- en Landschapsbeheer(SNL) en de subsidiemogelijkheden die daar uit voortvloeien voor het Maasheggengebied. Speciale aandacht is er voor de provinciale subsidieregeling rondom akkerrandenbeheer. De informatiebijeenkomst vindt plaats bij De Witte Brug aan de St Anthonisweg 63 in Boxmeer en vangt aan om 20.15 uur. Geïnteresseerden zijn welkom vanaf 19:30 uur. Aanmelden is niet noodzakelijk.

Vernieuwde beheerpakketten
Het Maasheggengebied kent vanaf 2011 het gewenste, zeer uitgebreide pakket aan beheertypen voor maasheggen. De beheerpakketten zijn aantrekkelijker en brengen meer gemak mee dan in het verleden. Belangrijk onderdeel van de regeling is de mogelijkheid om maatwerk toe te passen. Eigenaren van gronden in het Maasheggengebied kunnen vanaf 15 november 2010 gebruik maken van de opengestelde beheerpakketten voor maasheggen. Tot 14 januari 2011 kunnen zij zich aanmelden voor deze pakketten. Op de website van het IGP Maasheggen www.gehegdaanmaasheggen.nl vinden belangstellenden meer informatie over het IGP.

Programma

De bijeenkomst wordt geopend door Nicole Pakker de projectleider IGP Maasheggen van Dienst Landelijk Gebied (DLG). Leon Gerritsen, werkzaam bij DLG en lid van de werkgroep Beheer geeft vervolgens uitleg over de beheerpakketten en de gevolgen voor de maasheggen. Verder geeft hij praktische informatie over het hoe, waar en wanneer van de subsidiemogelijkheden. Peter van Rijsingen van de ZLTO vertelt in het kort iets over het akkerandenbeheer. Tot slot is er ook volop gelegenheid voor vragen van aanwezigen, die door de sprekers en leden van de werkgroep IGP Maasheggen beantwoord worden.

Vitaal, mooi en schoon platteland
IGP Maasheggen maakt onderdeel uit van de herinrichting van het platteland, ook wel reconstructie genoemd. Op tal van plaatsen komen nieuwe natuurgebieden tot stand, krijgen rivieren de ruimte, blijven dorpen leefbaar en kan landbouw zich ontwikkelen op duurzame locaties. Samen dragen alle projecten bij aan een vitaal, mooi en schoon platteland voor alle inwoners en recreanten. Aan de uitvoering werken overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren, onder regie van de provincie Noord-Brabant. In deze regio zijn zij verenigd in de reconstructiecommissie Peel en Maas.
advertentie