Deel dit artikel ‹ Terug

MOS Radio en OmroepGennep samen verder als nima

Geplaatst op: vrijdag 8 oktober 2010


De lokale omroepen MOS Radio (gemeente Mook & Middelaar) en OmroepGennep (gemeente Gennep) zullen spoedig mogelijk fuseren tot 1 nieuwe omroep. De naam van de nieuwe omroep is nima, zo werd woensdagavond bekend gemaakt tijdens de algemene vrijwilligersbijeenkomst in Gennep.

Aanvankelijke aanleiding voor het fusieplan was de toekomstige gemeentelijke herindeling, waarbij de huidige gemeenten Bergen, Gennep en Mook & Middelaar opgaan in één nieuwe gemeente. Die gemeentelijke fusie maakte het voor de 3 lokale omroepen in het gebied noodzakelijk om elkaar op te zoeken.

In 2009 namen de omroepen het initiatief met elkaar de mogelijkheden te bekijken hoe in de nieuwe fusiegemeente 1 omroep te kunnen vormen. Die gesprekken hebben, begin 2010, geleid tot de ondertekening van een intentieverklaring tussen MOS Radio en OmroepGennep. Maasland Radio uit Bergen haakte vooralsnog af.

De daaropvolgende periode werden verschillende werkgroepen gevormd die momenteel de fusie in detail uitwerken. In het voorjaar van 2011 wordt definitief duidelijk hoe de organisatie eruit zal gaan zien. Tot de fusie blijven de omroepen zelfstandig hun uitzendingen verzorgen. De nieuwsredacties en de reclameafdelingen van de omroepen zullen wel al samen gaan optrekken.

Sinds 1993 is MOS Radio de lokale omroep voor de gemeente Mook & Middelaar. OmroepGennep begon haar uitzendingen voor gemeente Gennep in 1983 als Magic FM. In 1997 kwam daar Magic TV bij. Sinds de fusie tussen LOGO en SMOG in 2008, is de naam definitief gewijzigd naar het huidige OmroepGennep.

De 2 omroepen zullen in 2011 gezamenlijk, onder de naam nima, radio (nimafm), televisie (nimatv), tekst-tv (nimattv) en internet (www.nima.nu) verzorgen vanuit de huidige locatie van de Gennepse omroep aan de Picardie te Gennep.

Nieuwe enthousiaste vrijwilligers en vrijwilligsters, die hun steentje willen bijdragen om nima, op welke wijze dan ook, tot een succes te maken, zijn van harte welkom en kunnen zich melden via info@nima.nu. Er wordt dan contact opgenomen voor een kennismakingsgesprek.