Deel dit artikel ‹ Terug

Festival Levende Geschiedenis

Geplaatst op: vrijdag 24 september 2010


Op 25 en 26 september vindt wederom het historisch Festival Levende Geschiedenis plaats op het Landgoed de Barendonk te Beers (Cuijk).

Het Festival Levende Geschiedenis is het grootste en volgens deskundigen het kwalitatief beste evenement van het Europese vasteland op gebied van multi-period re-enactment en living history. Tijdens het evenement kunnen u en uw lezers en klanten in levende lijve kennis maken met een groot aantal aspecten van de vaderlandse- en wereldgeschiedenis. Niet alleen zijn er uitbeeldingen van spannende gevechten en andere gebeurtenissen uit verschillende periodes van de geschiedenis, maar er wordt ook aandacht besteed aan de vele aspecten van het dagelijks leven uit vervlogen tijden.

In diverse kampementen wordt historisch gekookt, gegeten, gepoetst, geoefend, gespeeld en veel gelachen. Uiteraard zijn deelnemende re-enactors altijd bereid uw vragen over hun hobby en bezigheden te beantwoorden. Dichter bij het dagelijks leven van vroeger kunt u alleen komen als u van toeschouwer deelnemer zou worden.

Het evenement is uniek doordat het de tijdsperiode beslaat van de Romeinse tijd t/m het einde van de Koude Oorlog. Het gepresenteerde en getoonde is meer dan interessant voor iedereen die belangstelling heeft voor geschiedenis, jong en oud, man en vrouw. En voor degenen die iets lekkers of een mooie herinnering of reconstructie meer naar huis willen nemen is er een historische markt met een breed aanbod van kwalitatief goede nabootsingen van historische gebruiksvoorwerpen, kleding en etenswaren.

Meer informatie vindt u op: www.levendegeschiedenis.com
advertentie