Recreatieplassen in het Land van Cuijk De Kraaijenbergse plassen
Deel dit artikel ‹ Terug

Recreatieplassen in het Land van Cuijk

Geplaatst op: vrijdag 9 juni 2023


Het wordt weer heerlijk weer! En dat betekent: Alle tijd om volop te recreëren! Lekker varen op een boot, fietsen of lekker aan het water zitten en liggen bakken in de zon. Het Land van Cuijk is rijk aan de mooiste recreatieplassen met voor ieder wat wils.


De Kraaijenbergse Plassen 

Plassen waar je lekker kunt varen, zwemmen en kilometers aan wandel- en fietspaden met mooie uitzichten om van te genieten. Daarbij zijn activiteiten als diverse watersporten en vissen ook mogelijk. Klik hier voor meer info.


Strand de Kuilen in Mill

Dit strandje ligt in recreatie- en natuurgebied ‘’De Kuilen’’ (Gelegen tussen Mill en Langenboom.) Aan de noordzijde is door een drijflijn afgezet zwemgedeelte een zandstrandje. 

Je kunt hier zwemmen, zonnen op het strand of ligweiden, een van de fiets- of wandelroutes volgen en spelen op het strand. Daarbij is er het hele jaar vrij toegankelijk en gratis parkeren. Klik hier voor meer info.


Radioplassen Stevensbeek

Hier ben je omgeven door mooie bosgebieden, wandelpaden en strandjes. Ideaal voor Hengel - en watersporters, mensen die houden van vissen kijken in een vijver, en vogelspotters (er zijn veel bijzondere vogels te zien.) De Radioplassen zijn gemakkelijk te bereiken en er is ruime parkeergelegenheid. Klik hier voor meer info.


Schaartven Overloon

Dan is er nog het Schaartven met zijn grote zonneweide en 500 meter strand. Het water van dit meer is glashelder en van hoge kwaliteit. Ook valt er te genieten van de pracht van de natuur eromheen en is er een camperpark in de buurt.  Klik hier voor meer info.