Baby’s en peuters zwemmen met boekjes Op zaterdag 3 juni Peuters met badboekjes
Deel dit artikel ‹ Terug

Baby’s en peuters zwemmen met boekjes Op zaterdag 3 juni

Geplaatst op: vrijdag 2 juni 2023


BiblioPlus schenkt badboekjes aan zwembad Laco in Cuijk en Pica Mare in Gennep. Badboekjes waar kinderen mee kunnen spelen tijdens het baby- en peuterzwemmen.

Op zaterdag 3 juni is er landelijk aandacht voor het programma ‘Boekstart’ tijdens de Boekstartdag. O.a. bibliotheken hebben aandacht voor het plezier en belang van voorlezen aan jonge kinderen. In het kader van deze dag, maar vooral om nog meer ouders bekend te maken met het belang van voorlezen, heeft BiblioPlus beide zwembaden een bak vol badboekjes geschonken.


Bij baby- en peuterzwemmen wordt al volop gebruik gemaakt van liedjes, versjes en andere geluiden, allemaal om jonge kinderen een ontspannen warm gevoel te geven. Dat is net zo bij het voorlezen. En tevens is dit een stimulans voor de taalontwikkeling. Hoe fantastisch is het dan om deze twee activiteiten te combineren, voorlezen in het zwembad. Waarom voorlezen aan jonge kinderen gepromoot wordt: Meer voorlezen, is beter in taal. Uit onderzoek blijkt dat voorlezen al zin heeft vanaf 8 maanden. Kinderopvang, gemeenten, geboorte- en jeugdgezondheidszorg en bibliotheken promoten het voorlezen via het programma Boekstart.