Deel dit artikel ‹ Terug

Voorlopige gunning verbouwing gemeentehuis naar lokale ondernemers

Geplaatst op: vrijdag 26 mei 2023


De vernieuwbouw van het gemeentehuis is voorlopig gegund aan Bouwbedrijf Van der Horst uit Mill en de combinatie Elektro technisch Buro Nabuurs uit Boxmeer en Van Haren Installaties uit Cuijk. 

Het is nog een voorlopige gunning omdat de afgewezen partijen twintig dagen de tijd hebben om bezwaar te maken.

De aanbieders hebben plannen van aanpak en een prijs ingediend. De plannen van aanpak zijn door een aanbestedingsteam beoordeeld. Vervolgens zijn de aangeboden prijzen gekoppeld aan de scores voor de plannen van aanpak waardoor de partijen met de beste prijs-kwaliteit verhouding naar voren kwamen.

De aanbiedingen zijn gecontroleerd op volledigheid en marktconformiteit en er is geconstateerd dat de ingediende aanbiedingen compleet en marktconform zijn. 


De gunning blijft binnen het door de gemeenteraad beschikbaar gestelde krediet om de werkzaamheden uit te voeren. Daarbij is budget beschikbaar gehouden voor risico’s en onvoorziene zaken.


Wethouder gemeentelijk vastgoed Mark Janssen: “Mooi dat kwalitatief goede, lokale ondernemers ons gemeentehuis gaan bouwen en de gunning binnen het budget blijft. Uiteraard ben ik erg tevreden met deze uitkomst”.  


De aannemer heeft aangegeven voor de zomer te willen starten met de werkzaamheden. De vernieuwbouw zal naar verwachting september 2024 gereed zijn, zodat het gemeentehuis eind 2024 in gebruik genomen kan worden.