Deel dit artikel ‹ Terug

Sint Anthonis investeert € 750.000 extra in groenbeheer

Geplaatst op: dinsdag 5 september 2017


De gemeente Sint Anthonis investeert de komende jaren maar liefst € 750.000,- extra in het groenbeheer. Daardoor krijgt het weer een mooie, goed verzorgde en representatieve buitenruimte waar we trots op kunnen zijn!
De bomen krijgen extra snoeibeurten wat de groei en bloei ten goede komt, landschapselementen en poelen krijgen een extra opknapbeurt. Ook de groenvoorzieningen op sportvelden en begraafplaatsen worden in 2017 en 2018 aangepakt.

In bebouwde kommen vult de gemeente lege plekken in de borders aan met planten die daarvoor geschikt zijn. Slechte of dode beplanting maakt plaats voor nieuwe, vaak betere of gevarieerdere soorten.

Het college van burgemeester en wethouders is blij dat dit alles mogelijk is. “Het resultaat is meer variatie en kleur en minder onderhoud ,” zegt wethouder Ingrid Voncken, “en vaak een beter overzicht voor verkeersdeelnemers. Daarnaast dragen een grotere variatie en kleur bij aan de biodiversiteit, nuttige insekten en helpt het plantenziekten en –plagen voorkomen. Wat wil je nog meer?” Aldus een enthousiaste wethouder.