Deel dit artikel ‹ Terug

Kies voor waterdoorlatende bestrating

Geplaatst op: vrijdag 10 april 2015


Het klimaat verandert. Dat uit zich in een toename van heftige regenbuien, gevolgd door langdurige droogte en hogere, tropische temperaturen. Het wordt kortom vaker te droog, te nat en te warm. De gemeenten in het Land van Cuijk spelen hier op in door het klimaatbestendig maken van de openbare ruimte.

Nu jouw tuin nog!
Zorg dat grijs vervangen wordt door groen, dan kan het regenwater in de bodem wegzakken. Dit voorkomt verdroging van de grond en het regenwater hoeft niet via een putje naar het riool afgevoerd te worden. Zo help je mee om wateroverlast op straat en in de tuin bij heftige regenbuien te voorkomen.

Toch verharding nodig? Kies dan voor grastegels, houtsnippers, houten vlonders, schelpen, poreuze klinkers, grind, steenslag of een nieuw product: ‘vast grind’. (De Brabander Cuijk)Dat ziet er uit als grind, maar je kan er gewoon je tuinset op plaatsen én het laat het water optimaal door! Kijk voor alle ‘klimaatregelen’ op www.landvancuijk.nl/klimaat of bezoek t/m 18 april één van de ‘klimaatbestendige tuinen’ bij Fixet Overloon, Gamma Boxmeer, Janna Cuijk, De Brabander Cuijk, Jan van de Hulsbeek Wanroij of de Gebr. Janssen Beugen.