Meer samenwerkende gemeenten
 Goedemorgen filmpje op facebook meer dan 14.000 keer bekeken_ Deel dit artikel ‹ Terug

Goedemorgen filmpje op facebook meer dan 14.000 keer bekeken

Geplaatst op: vrijdag 6 september 2019


Een post van De Velderhoeve op facebook over het ochtendritueel op de boerderij leverde binnen een paar uur duizenden weergaven op.
Petra Baltussen uit Landhorst begon in april met facebook toen op hun melkveebedrijf het eerste Land van Cuijk Boert Bewust bord werd onthuld.

‘Het idee van het “Goedemorgen” filmpje ontstond heel spontaan. Het leek mij gewoon leuk om alle dieren op en rondom onze boerderij te laten zien. Ik voer de dieren en loop met de hond door de wei. De mooiste tijd van de dag’, vertelt Petra. 
Een paar uur nadat ze het filmpje had geplaatst was het filmpje al 3.000 keer bekeken. ‘Ik was stomverbaasd. En de teller liep nog op omdat het ruim 30 keer gedeeld is’, vertelt Petra. Het filmpje staat nu ook op YouTube en site Land van Cuijk Boert Bewust zodat iedereen het kan bekijken.

Gewoon eerlijke verhalen vertellen
Willy en Petra Baltussen uit Landhorst zijn een van de twintig bedrijven die inmiddels meedoen aan Land van Cuijk Boert Bewust. ‘Toen Willy en ik eind vorig jaar hoorden van het initiatief, waren we direct enthousiast. Meer en beter communiceren met burgers en laten zien wat je doet is heel belangrijk’, zegt Petra. Willy is lid van het kernteam van Land van Cuijk Boert Bewust. In april is bij familie Baltussen toen. Willy: ‘Toen bij ons het bord onthuld werd en de koeien voor de eerste keer naar buiten gingen merkte ik ook weer dat veel mensen niet snappen wat op een boerderij gebeurt. We vinden het belangrijk om te laten zien wat we doen zodat mensen zelf een mening kunnen vormen en niet afgaan op het beeld dat een aantal groeperingen verspreiden.’
Petra is heel erg blij dat ze iets positiefs heeft laten zien over de boerderij, het buitenleven en dierenwelzijn. Een positieve tegenhanger voor al het negatieve wat in de media terecht komt’, besluit Petra.   

Meer Boert Bewust
Land van Cuijk Boert Bewust opent het komende jaar meerdere bedrijfsborden bij de deelnemers. ‘Voor elk bedrijf zoeken we een passend moment hoe we de opening kunnen combineren met bijvoorbeeld een open dag of evenement wat daarbij past’, aldus Willy Baltussen. De eerstvolgende opening is gepland op 8 november bij De Barendonk, het melkveebedrijf van familie Hermanussen in Mill.    Land van Cuijk Boert Bewust organiseert samen met ZLTO op het Pluk & Oogstfeest op 13 oktober de Boerenweide waar bezoekers het boerenleven van nu kunnen zien. ‘Iedereen is daar van harte welkom. We voeren graag een open gesprek met de bezoekers’, besluit Willy Baltussen.