Meer samenwerkende gemeenten
 Eerste paal fabriek Duynie Ingredients in Cuijk_ Deel dit artikel ‹ Terug

Eerste paal fabriek Duynie Ingredients in Cuijk

Geplaatst op: vrijdag 6 juli 2018


Donderdag 5 juli hebben wethouder Maarten Jilisen van de gemeente Cuijk en Richard Corsmit, CEO Duynie Group, de eerste paal geslagen van de fabriek van Duynie Ingredients in Cuijk. Hiermee is de bouw van de ingrediëntenfabriek op industriegebied Katwijk officieel gestart.
De feestelijke gebeurtenis werd bijgewoond door een 50-tal genodigden. Voorafgaand aan het officiële moment, hielden onder anderen wethouder Maarten Jilisen en Jeroen Beuken, regionaal business developer, een toespraak. Met de komst van de fabriek van Duynie Ingredients wordt de
positie van Cuijk als belangrijke regionale speler in de agrifood-sector versterkt, zo werd nog eensonderstreept.

De moderne duurzame fabriek gaat volledig draaien op de restwarmte van de naastgelegen Bio-Energie Centrale Cuijk (BECC). Deze samenwerking ligt geheel in lijn met het duurzaamheidsbeleid van Duynie Ingredients en haar moederbedrijf Duynie Group, Europa’s grootste verwerker van co-producten uit de voedingsindustrie.

Daarnaast past de samenwerking tussen Duynie Ingredients en de BECC binnen de ambities van het Duurzaamheidsplan 2017-2020 van de gemeente Cuijk. Daarin heeft de gemeente de ambities uitgesproken om meer aandacht te hebben voor circulaire economie en het verder verduurzamen van de energievoorziening door onder andere het gebruik maken van de BECC.
Naar verwachting is de fabriek in de loop van het tweede kwartaal 2019 volledig operationeel. In de fabriek worden hoogwaardige ingrediënten voor de (huis)diervoeding industrie geproduceerd. De fabriek gaat werk bieden aan circa vijftien mensen.