Meer samenwerkende gemeenten
Nederlandse stagiaires leren de Duitse werkcultuur kennen_ Deel dit artikel ‹ Terug

Nederlandse stagiaires leren de Duitse werkcultuur kennen

Geplaatst op: donderdag 14 juni 2018


WEEZE (D). Twee Nederlandse stagiaires van de gemeenten Gennep en Bergen hebben een snuffelstage bij de Duitse gemeente Weeze gelopen. Tijn Houwen, van de gemeente Gennep en Stefan Vlijm van de gemeente Bergen hebben de kans benut om de Duitse
gemeentelijke organisaties en werkcultuur te leren kennen.

Tijn Houwen heeft zich een week lang verdiept in verschillende grensoverschrijdende toeristische thema’s en projecten, zoals grensoverschrijdende fietsroutes. Stefan Vlijm heeft twee dagen meegelopen op het thema verkeer en verdiepte zich in de verkeerssituatie rondom Airport Weeze en de festivals die op het terrein gehouden worden. Binnenkort zullen meer stagiaires aan de uitwisseling deelnemen.
Snuffelstages over de grens is een initiatief van 6 burgemeesters uit het INTERREG-project Dynamic Borders. De gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze werken grensoverschrijdend samen en zetten zich in voor de grensoverschrijdende thema’s toerisme, arbeidsmarkt en agrobusiness.

Foto onderschrift (van links naar rechts): Georg Koenen (Fachbereichsleiter Ordnung & Soziales), Stefan Vlijm (Gemeente Bergen), Tijn Houwen (Gemeente Gennep) en Khalid Rashid (Gemeinde Weeze).