Meer samenwerkende gemeenten
Deel dit artikel ‹ Terug

Op 5 juli eerste paal fabriek Duynie Ingredients in Cuijk

Geplaatst op: donderdag 7 juni 2018


Sinds februari 2018 bouwt Duynie Ingredients een fabriek op industriegebied Katwijk in Cuijk voor de productie van hoogwaardige ingrediënten voor de (huis)diervoeding industrie. Het wordt een hypermoderne duurzame fabriek die volledig gaat draaien op de groene stroom en restwarmte van de naastgelegen Bio-Energie Centrale Cuijk (BECC).

Nadat de gemeente Cuijk de omgevingsvergunning had afgegeven, is de bouw snel gestart. Het grondwerk is in volle gang en het uitzetten van de bouwput is bijna afgerond. 5 juli 2018 wordt de eerste paal geslagen. Dan gaat de bouw officieel van start met een kleine feestelijke gebeurtenis.
De fabriek is naar verwachting begin 2019 volledig operationeel. De fabriek biedt werk aan circa vijftien mensen. Voor hen wordt een  wervingsprocedure opgestart. De hoofdzakelijk procesoperators zorgen ervoor dat het productieproces goed verloopt. Daarin worden verse  plantaardige grondstoffen, zoals bietenpulp en aardappelschillen, gedroogd tot bewerkt eindproduct. Het volledig duurzame productieproces past binnen het duurzaamheidsbeleid van Duynie Ingredients en haar moederbedrijf Duynie Group. Dit is Europa’s grootste verwerker van co- producten vanuit de voedingsindustrie.