Meer samenwerkende gemeenten
Deel dit artikel ‹ Terug

Rapport Verkenning Bestuurlijke Samenwerking Land van Cuijk

Geplaatst op: vrijdag 21 juli 2017


In de zomer van 2016 hebben de vijf gemeenteraden in het Land van Cuijk besloten een verkenning uit te voeren naar de ’voor het Land van Cuijk best passende duurzame vorm van verregaande samenwerking.’

Bij dit verkennende onderzoek naar de regionale bestuurlijke toekomst, is gekeken naar alle mogelijke scenario’s, zoals zelfstandigheid, bestuurlijke fusie en innovatieve vormen van samenwerking. Het bureau Berenschot heeft het conceptrapport “Een ongekende bestemming?” (inclusief oplegbrief en bijlagen) aangeboden aan de vijf gemeenteraden. Onderdeel van de verkenning is een advies van procesbegeleider Peter van der Velden met betrekking tot de toekomst van het Land van Cuijk.

Tijdens een extra werkbijeenkomst op woensdag 30 augustus 2017 bespreken de gezamenlijke raden het conceptrapport en het advies. Het definitieve rapport is kort daarna beschikbaar. Op 20 september 2017 nemen de vijf gemeenteraden een besluit over de bestuurlijke toekomst van het Land van Cuijk.

Aanvulling 26 juli 2017: Er is een nieuwe versie van het rapport gepubliceerd. In het scenario “Nu doorpakken” op blz. 120 zijn enkele jaartallen gecorrigeerd.

Aanvulling 4 september 2017: Het definitieve rapport is beschikbaar. Naast enkele tekstuele wijzigingen, zit de belangrijkste wijziging ten opzichte van het concept in de toevoeging van het tijdpad m.b.t. de Arhi-procedure (blz. 121).