Gelukkig Nieuwjaar

Column door Eefke Peeters
donderdag 6 januari 2022

Het mag nog net vandaag! Dus iedereen een welgemeend allerbeste, mooiste, magische jaar wat je maar bedenken kunt. Want we kunnen wel wat geluk gebruiken momenteel schat ik zo in. En? Heb je nog goede voornemens gemaakt?

De top 5 is volgens mij al jaren hetzelfde. Stoppen met roken, afvallen, minder alcohol, meer sporten en op tijd naar bed. De eerste week was dat natuurlijk een koud kunstje. Compleet verzadigd en oververmoeid is het kinderlijk eenvoudig om op tijd naar bed te gaan en wat te minderen met een en ander. Nu begint dit al wat lastiger te worden. Hoewel andere jaren hadden we het nog veel lastiger. Want dan hadden we nu de nieuwjaarsborrels, kroegentocht en carnavalsrepetities die weer in volle gang waren. Weet je nog? Twee spa rood was nog prima te doen, maar wanneer je dan voor de derde keer die leuke ober met zijn lekkere hapjes weg moest wuiven, terwijl je ondertussen onopvallend bilspieroefeningen staat te doen, dan hakte die derde spa rood er kei hard in. Het besef; je bent een saaie muts! Want je moet ook nog op tijd weg, anders haal je jouw 8 uur slaap niet.

Maar liefst 80 % heeft goede voornemens en 84% daarvan houdt het niet vol. Pijnlijke cijfers. Kom ik nu met een magische manier om het wel vol te houden? Ja, een soort van. Het toverwoord is: beginnen. En niet te streng zijn. Dus niet rigoureus van 0 naar 100, maar op- of afbouwen. Want onthou; iedere sigaret die je niet opsteekt is er eentje minder. Een kwartier bewegen is nog altijd beter dan niks. Vijf bladzijden in een boek zijn toch mooi 1250 woorden. En tien minuten eerder naar bed kan precies het perfecte einde van een droom betekenen. Dus begin. En wees zacht voor jezelf, het leven is hard genoeg. 


Lees meer blogs/columns | Terug naar Toerisme & Recreatie