Oranje!!!

Column door Eefke Peeters
donderdag 10 juni 2021


Morgen begint het! Het EK! Het duurde bij mij eerlijk gezegd even dit jaar voordat ik het doorhad. Hier en daar zag ik een verloren vlaggetje en ik dacht meer aan een verjaardag dan aan het feit dat het EK weer gaat losbarsten. Totdat ik afgelopen week in Mill was. Daar was het één grote oranje oase. Want als Mill iets doet, dan doen ze het ook goed. Zo goed dat ze zelf landelijke bekendheid hebben gehaald door het feit dat de Hornbach reclame hebben gehaald. Prachtig!
Ik word er zo blij van! Ik denk door het gevoel van saamhorigheid wat het met zich meebrengt. Ik hoop dat naast Mill er nog meer dorpen in het Land van Cuijk zich laten besmetten met Oranje-virus. Want dit virus kan geen kwaad, het kan alleen (zeker met dit weer) zorgen voor serieuze dorst ????
Het enige wat jammer is dit jaar zijn de voorspellingen. Iedereen en alles roept dat Frankrijk gaat winnen en verrassingen? Die komen er niet dit jaar. Nou zeg, dat is ook saai. Maar één geluk. Het is nog niet begonnen! Dus waarom zouden wij niet de verrassing van dit EK worden?

Want weten jullie wat de kleur oranje eigenlijk symboliseert?
Het staat voor enthousiasme, fascinatie, geluk, creativiteit, vastberadenheid, aantrekkingskracht, succes, aanmoediging en stimulatie. Nou! Nu we dat weten is het toch logisch dat we dit gewoon in de pocket hebben?

Dus ga duimen, steek een kaarsjes aan, bid en vooral vraag Para Patty om steun. Zij had de winnaar van de televizierring goed aangevoeld en bijvoorbeeld ook de exacte datum wanneer de terrassen weer open mochten.
Para Patty is trouwens een Nederlandse struisvogel. Welke symbool staan voor snelheid en uithoudingsvermogen. Bovendien staat de struisvogel ook nog voor onverwacht geluk. Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik voel hem wel! 
 
advertentie