Nog 198 te gaan!

Column door Eefke Peeters
donderdag 27 mei 2021

Onlangs werd het onderzoek van Company Debt gepubliceerd, een adviesbureau voor schuldenproblematiek bij midden- en kleinbedrijven. In Engeland is het zo dat de bierdrinkers de horeca kunnen helpen door 124 biertjes te drinken. Wijnliefhebbers kunnen al stoppen bij 122 glazen. Liever geen alcohol? Dan kun je ook 40 keer uit eten gaan of 976 zakjes chips kopen.

Helaas is dit getal in Nederland wat hoger, want in Engeland wonen meer mensen en tellen ze met halve liters. Wij moeten dit jaar allemaal 223 biertjes drinken ter ondersteuning van de horeca. En het ergste is dat wanneer je het onderzoek leest, dat dit nog maar puur over de belastingschuld gaat. Dus misschien moeten we een soort horecaschema maken.

Het is nog zo’n dertig weken. Mocht je zelf financieel geen last van corona hebben gehad dat kun je iedere week wel uit eten. Wanneer je dan bij het eten twee glaasjes wijn neemt en een koffie zit je al op 90 drankjes en 30 diners. Doe daar nog iedere week een terrasje bij met twee consumpties en de horeca staat weer een stuk sterker! Mocht corona jou ook geraakt hebben dan wordt het wat lastiger. Maar dan heb ik wel leuk nieuws. Want dan kun je nog steeds genieten op het terras. Bij een van de mooiste plekjes in de regio zelfs. Namelijk bij Babbels in Gennep, daar hebben ze uitgestelde koffie. Gasten kochten daar speciaal voor mensen die het niet zo breed hebben, door corona om wat voor reden dan ook, een drankje of een broodje. Deze drankjes of broodjes hangen als bonnen op een bord en kun je dan pakken wanneer je daar behoefte aan hebt. Echt niks om je voor te schamen, we hebben allemaal wel eens een beetje hulp nodig. Je maakt het team van Babbels en de gevers hier juist heel blij mee. Wellicht is dit voor andere horecazaken ook een leuk idee?
Zo kunnen we allemaal genieten van zoiets simpels als een drankje op het terras. Laten we zorgen met zijn allen dat het vanzelfsprekend blijft!


Lees meer blogs/columns | Terug naar Toerisme & Recreatie