Norg en de self fulfilling prophecy

Column door Eefke Peeters
woensdag 5 mei 2021


Op het moment dat je dit leest ben ik in Norg. Eigenlijk zouden mijn zus en ik in Ierland zijn, maar door de bij iedereen bekende omstandigheden zijn we uitgekomen in Norg. Een stukje ruig ongerept Nederland. Zo klinkt het toch in ieder geval? Norg is een oeroud esdorp dat bestaat sinds begin van de Middeleeuwen, het nabijgelegen Norgerholt bestaat zelfs al sinds de achtste eeuw. Verder weet ik er niets van, want het is net als een trailer bij een film. Als je het helemaal afkijkt hoef je de film onderhand niet meer te zien. Nu denk je natuurlijk waarom schrijf je dan een column over Norg als je er niets van weet? Nou, ik geloof wel in een self fulfilling prophecy, je weet wel een zelfvervullende voorspelling.

Donderdag 6 mei ’21
Ik rij om 8.00 uur weg en kom zonder enige vorm van vertraging of verkeerd rijden nog voor 9.00 uur bij mijn zus. Daar drinken we een lekker kopje koffie en mijn zus heeft er een stukje vers bananenbrood bij, want ze is tegenwoordig aan het oefenen met bakken. Superlekker.
We rijden samen naar Norg en onderweg regent het, maar dat merken we amper want het is zo gezellig dat het ook geen bal uitmaakt. Aangekomen bij het huisje blijkt het nog gezelliger dan op de foto’s. We verdelen de slaapplekken en doen de gordijnen open. Wat blijkt? De zon schijnt en laat de natuur rondom het huisje glinsteren. We trekken onze wandelschoenen aan en lopen direct het Norgerholt in wat inderdaad prachtige oude bomen heeft! We horen en zien prachtige vogels, wat zijn we blij dat we hier een paar dagen mogen vertoeven! Eenmaal terug bij het huisje geef ik mijn zus een cadeautje; een pyjama met pandabeertjes er op. Fouter kon niet, oh jawel want ik heb dezelfde. In onze matchende pyjama’s kletsen we de hele avond.

Vrijdag 6 mei ’21
We hebben heerlijk geslapen. Na een mooie wandeling en goed ontbijt rijden we naar Groningen naar onze moeder die ook al zoiets lekkers heeft gebakken, niet omdat zij nog moet oefenen, maar omdat ze dit gezellig vindt. Wat kijken een video terug die we ooit hebben gemaakt toen onze moeder 50 werd dat is hilarisch om te zien. Onze bonusvader heeft heerlijk voor ons drietjes gekookt en we hoeven alleen maar aan te schuiven. Het was een superleuke middag en avond en we rijden weer terug naar ons huisje.

Zaterdag 7 mei ’21
Weer heerlijk geslapen en de zon schijnt, bijzonder want het zou het toch de hele dag regenen? We kijken uit het raam en zien eekhoorntjes de boom in schieten. In het bos vinden we iets heel bijzonders. Het is iets wat we op dat moment nodig hebben. Wat het is, dat weet ik nu nog niet. Maar het is werkelijk magisch!

Zondag 8 mei ’21
Niet normaal, het is zo warm dat we besluiten in de tuin te ontbijten. Eigenlijk moeten we om 10.00 uur uit het huisje maar de eigenaresse vertelt dat we geen haast hebben. Tof, we doen rustig aan wandelen nog een keer in Norderholt en gaan dan de auto in. Onderweg zien we een mooi terras en we nemen een kopje koffie, we doen nog een wandelingetje daar in de regio en gaan weer verder. We hebben honger en stoppen bij een terrasje om te lunchen en zo wordt het een prachtige zonnige dag van een prachtige mini vakantie.
Fijne meivakantie nog iedereen en volgende week zal ik vertellen of deze self fulfilling prophecy ook werkelijkheid is geworden!
 
advertentie