Kikker in je bil

Column door Eefke Peeters
donderdag 1 april 2021


LET OP!! Het is vandaag 1 april. Dat had je vast al aan zien komen. Wellicht op de kalender of vanwege de vreemde nieuwsberichten. Zo zou de Zuivelhoeve met Boerenyoghurt nachtcrème komen, komt er deze week een zelftest voor hondendrollen zodat je de eigenaar op kan sporen, en zouden koeien een wifi schort krijgen om ook in het buitengebied goede wifi te hebben.
Of heb je al gehoord van de naamverandering van Jamin? Deze gaat Japlus heten omdat dit positiever klinkt. Ik denk dat dit toch allemaal onder de categorie 1 april grappen kan worden geschoven.

Vroeger vond ik 1 april echt fantastisch, flauwekul bedenken om mensen mee te plagen. Tot het een keer uit de hand liep. Mijn zus en ik waren, zo’n 13 en 11 en we bedachten een grap met onze moeder uit te halen. We hadden elkaar helemaal geschminkt met een blauw oog, bloed uit onze oren en zo niet meer. Eerst hadden we bedacht dat we ruzie zouden hebben gehad, maar een ongeluk was geloofwaardiger. Mijn zus riep mijn moeder en ik lag half dood in de woonkamer. Mijn moeder schrok zich natuurlijk kapot en het duurde wel even voor ze was overtuigd dat het onzin was. Sindsdien was ik wel even genezen met ‘goede’ grappen bedenken. Tot een aantal jaar geleden mijn dochter ringen had geknutseld op school. Met de foute plastic geknutselde fluorescerende ringen hadden mijn vriend en ik op 1 april gepost op Facebook: We hebben ja gezegd! We werden overspoeld met lieve reacties. Dat was nog bijna erger dan je eigen moeder compleet overstuur krijgen.

Dus ik doe het niet meer. Voor mij geen gekke grappen, foute beweringen of fake nieuws.
Wel heb ik, sinds vandaag, een leuke aankondiging. Ik heb onlangs samen met een vriendin bedacht dat we een nieuw magazine in de markt gaan zetten. Een maandblad dat iedere maan(d) in je brievenbus valt en 100 % gericht is op hekserij. Met de focus op terug naar de natuur, gedachtenkracht, DIY heksentips, zelfredzaamheid en meer. Wil jij hier meer over weten? Stuur mij dan een pbtje of een mailtje en ik zet jouw op onze mailinglijst!


 
advertentie