Pasen in quarantaine

Column door Eefke Peeters
donderdag 9 april 2020

Het is bijna Pasen. De tijd van nieuw leven, van ontwaken en van groei.
En wij? Wij zitten binnen. Maar ik zou mezelf niet zijn als ik dit niet kon omdraaien in iets positiefs! Hierbij een aantal tips om ook van deze Pasen iets onvergetelijks te maken.

Tip 1) Koop een aantal goede flessen wijn, speciaal biertjes of iets sterkers en drink deze op zaterdagavond op. Zorg ervoor dat je lekker aangeschoten bent en ga dan eieren verstoppen. Zo weet je zeker dat je de volgende ochtend niet meer weet waar ze liggen. Oke, flauw.
Hierbij dan wat echte Pasen Quarantaine tips:

Tip 1) Maak het gezellig in huis. Decoreer het gezellig met Paastakken, van die kleine schattige fluffy kuikentjes of mooie onderzetters voor de Paastafel. Kijk hier welke bedrijven jou hierbij kunnen helpen!

Tip 2) Ga videobellen met je ouders, vrienden en /of opa en oma, trek je leukste Paasoutfit aan en ga gezellig met zijn allen aan tafel zitten voor een gezamenlijke brunch! Zelf eieren zoeken met je telefoon is prima te doen!

Tip 3) Wil je toch naar buiten? Dan zijn er in je tuin of nabije omgeving leuke groentips. Deze worden hier door het IVN gegeven, maar ook hier vind je de leukste natuurtips door onze eigen wilgenteenvlechter Jac de Cock.
Let wel op wanneer je naar buiten gaat, dat je echt afstand houdt van elkaar!

Tip 4) Doe eens gek. Ook Pasen staat vaak in het teken van lekker eten en daar vind ik, als ware Bourgondiër, helemaal niets mis mee! Maar het hoeft natuurlijk niet ieder jaar hetzelfde te zijn. Sterker nog, laten we in het jaar 2020 het eens anders doen dan anders.
Tuurlijk kun je nog een lekker drie gangen diner presenteren, maar begin eens andersom. Dus begin met het dessert en eindig eens met de soep.
Geen zin om zelf te koken? Al deze bedrijven bezorgen met liefde een prachtig paasdiner bij jou thuis!

Tip 5) Vogeltjes kijken! Heel veel mensen zijn blij met de vogeltjes in hun tuin. Ga er eens goed voor zitten en kijk hoe blij zij onbezorgd rondvliegen. Heb jij geen tuin? Dan kun je hier live mee kijken met de ooievaars in Gennep
 
Tip 6) Deel jouw leukste tip hieronder de column zodat we er met zijn allen een bizarre, maar toch bijzondere Pasen van kunnen maken.
Hele fijne, gelukkige en gezonde Paasdagen voor jullie!


Lees meer blogs/columns | Terug naar Toerisme & Recreatie