Maskers af!

Column door Eefke Peeters
donderdag 20 februari 2020

Ik heb net bij ons Land van Cuijk nieuwsoverzicht onder andere een item over de Knakworstrennen gezet en het tourschema van het Pretpakket.
In de regio agenda vind je de pleebeksjow, boerenbruiloften en optochten.
Het moge duidelijk zijn: Koning Carnaval (of moet ik zeggen Koning Verkleedfeest) staat weer in vol opgetuigd ornaat te hossen en te beuken tegen de deur.
Klaar voor 3, 4 of 5 dagen ongekend feesten. En de die hards gaan zelfs een assekruuske halen of glijden nog een haring naar binnen, wat de teller dan in sommige gevallen zelfs op 6 dagen zet!
Hoor jij ook bij die club?

Dan ben ik benieuwd. Hoe ga jij verkleed?
De trends voor 2020 zijn, volgens de kenners: Donald Trump, Star Wars personages & Batman. Verder verwacht men ook wat feestende Coronadrinkers met of zonder mondkapje.
Mooie trend vind ik die van terug in de tijd bijvoorbeeld de jaren 20 dat komt door series als Peaky Blinders en las Chicas des cable (die laatste serie wordt trouwens nergens benoemd, maar die volg ik zelf. Een aanrader, alleen al voor de kleding!)
Maar ook als piraat of beest zit je nog steeds safe want die blijken terugkerend populair te zijn.

Veel mensen gaan voor een praktisch pak. Wanneer je als beer gaat kun je gewoon je spijkerboek aanhouden en dus lekker je geld, sleutels en telefoon op je dragen. Bovendien is het lekker warm en mocht men bier op je knoeien dan duurt het wel even tot het gerstenat doordringt tot je huid. En mocht je na een paar dagen niet zo fris meer ruiken dan hang je gewoon een bordje met Stinkbeer om je nek. En klaar bende!

Wat ik interessant vind aan het hele 'wat doe ik aan?' is het psychologische aspect. Ga je als vrouw schaars verkleed zegt dit dan iets over je stiekeme verlangen? Trek je een uniform aan omdat je eigenlijk politie of piloot wilde worden? Ik las ooit ergens dat wanneer je jezelf verkleed je eigenlijk een bepaalde eigenschap van jezelf wil uitvergroten. Dus iemand met de nodige humor gaat graag verkleed als donut en wanneer je erg zorgzaam bent ga je verkleed als arts als zuster. Die laatste ligt wel een beetje aan het pakje ;)

Dus eigenlijk zetten we met carnaval niet ons masker op, maar eigenlijk af.
Maar klopt het? Laten we een steekproef doen. Hoe ga jij verkleed? Foto posten mag zeker!


Lees meer blogs/columns | Terug naar Toerisme & Recreatie