Oh perfect gestileerde (dennen)boom

Column door Eefke Peeters
vrijdag 20 december 2019

Nog een paar nachtjes en het is Kerstmis.
De een telt al het hele jaar af, heeft al dik drie weken het huis op magische wijze getransformeerd, talloze recepten getest en cadeautjes ingepakt.
Terwijl de ander niet kan wachten tot het eindelijk 31 december midden in de nacht is om het jaar eindelijk af te kunnen sluiten. Ik hoor enorm veel geluiden van mensen die zo gestrest raken in deze tijd van het jaar dat ik het niet met jullie wil hebben over perfecte kerstdiners en cadeaus, maar puur over de Kerstdecoratie. Want dat kan je namelijk niet fout doen! Alhoewel, Kerstmis is allang niet meer een boom in huis halen, engelenhaar er in mikken, lichtjes er omheen wikkelen en paar shiny ballen hangen. Nee, tegenwoordig hoort jouw kerstdecoratie verweven te zijn met jouw persoonlijkheid. En zo is de boom een uniek gestileerde woonaccessoire geworden.

Zo zag ik al online een boom waarvan de ouders tegen de kinderen hadden gezegd, hang er maar in wat jullie mooi vinden. De boom hing vol met knuffeltjes, lego, barbies en actionfigures. Ik vond hem prachtig! Minstens zo mooi was het exemplaar van een zoetekauw kennisje. Zij had haar hele boom vol met snoepgoed. De geijkte rood wit gestreepte zuurstokjes en kerstkransjes, maar ook snoepkettingen, kersjes, zure matten en meer.
Voor de mensen die de trends graag volgen ik heb er drie voor je uitgezocht. De ouderwetse boom; het mag weer een échte Kerstboom vol nostalgie. Dus de kitscherige overvloed aan zilver, goud en rood, met lekkere grote ballen en een stevige piek.
Dan heb je nog de Jungle bell, een boom vol botanische invloeden, hip & rebels. Of wat te denken van de Font Art boom? Een decoratieve den vol met typografische en illustratieve decoraties zoals leuke spreuken en stijlvolle items. Dus als de boom iets zegt over jou, dan ben ik natuurlijk heel benieuwd naar hoe jouw boom erbij staat. Dus please, post jouw boom of kerstdecoratie en ik zal weer mijn best doen om bij iedereen te vertellen wat het zegt over jou! :)


Lees meer blogs/columns | Terug naar Toerisme & Recreatie