Van wie bende gij d'r inne?

Column door Eefke Peeters
vrijdag 22 november 2019


Gisteren waren wij op de inspiratiedag van het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk met als thema Gastvrijheid. De eerste spreker Mister Hospitality vond ik briljant. Aan het einde gaf hij een spreuk mee, die mijn zus als trainer ook vaak gebruikt. “People will forget what you said, they will forget what you did, but they will never forget how you made them feel.' Echt mooi.
En waar. In het groot, maar ook in het klein. Want hem zal ik niet snel vergeten omdat hij mij echt liet lachen, (samen met Wim trouwens) en ik had zelfs een keer tranen in mijn ogen.

Wat mij ook echt is bijgebleven is de vraag; Van wie bende gij d'r inne?
Ik ben een dochter van Gerrie van Tilburg, je zou haar kunnen kennen van haar werk bij Bronlaak of van haar vrijwilligerswerk waar ze onder andere Buitenlandse vrouwen leerde fietsen.
Mijn vader is Geert Peeters, hij had een tankstation met zijn broers en later een Allround Timmerbedrijf.
De vader van mijn moeder kwam uit Vianen bij Cuijk en verkocht kachels, onder andere op de vrije markt, waar ik heel veel ben geweest. De vader van mijn vader was dé kolenboer van Boxmeer.
Dus mijn liefde voor warmte is simpel te verklaren.
De spreker gisteren was een kleinzoon van een goede voetballer die was gescout, maar zijn been brak en daardoor een voetbalcarrière in rook zag opgaan. Hij vertelde het met bevlogenheid. Niks mooiers dan trots zijn op je afkomst. Dan met overgave te vertellen over van wie jij er eentje bent. Voor iedereen met kinderen is dat ook een mooie basis om af en toe bij stil te staan. Zo hoop ik echt dat mijn dochters ook met trots kunnen zeggen van wie zij er eentje zijn. Dat je als ouders toch zorgt dat ze sterk en trots in het leven staan.

Ik ben blij dat ik mee mag werken aan een platform waar wij eigenlijk een soort bos creëren. Een prachtig bos waar wij, samen met onder andere de mensen gisteren in de zaal, bomen planten met diepgewortelde wortels. Ik ben trots op het feit dat mijn roots hier al generaties lang wortelen.
Rest mij maar één vraag.. van wie bende gij d'r inne?
advertentie