Elke dag een dag

Column door Eefke Peeters
vrijdag 27 september 2019

Er is elke dag een dag. Dat is best logisch. Ik bedoel eigenlijk er is elke dag een dag die in het teken staat van iets bijzonders. Of nou ja, 'bijzonders', iets specifieks in ieder geval. Gisteren was het de dag van de stadsarcheologie bijvoorbeeld, maar ook van de triagist, de waterpomp, de dag van de talen, de uitbanning van de nuclaire wapens, de dag van de anticonceptie en de internationale dag van de Scheepsvaart. Nou, wat hadden we een hoop te vieren! 
 
Morgen is het tijd voor burendag, dovendag en de dag van de Hondsdolheid. Sommige dagen zijn uiteraard populairder dan de ander. Dat ligt niet alleen aan het feit waar er bewustwording voor wordt gevraagd, maar zeker ook de marketing er omheen. Bijvoorbeeld de draag rood dag, deze is trouwens aanstaande zondag. Deze dag beter bekend als Dress Red Day wordt georganiseerd door de Hartstichting die allerlei activiteiten plannen om stil te staan bij de impact van Hart- en Vaatziekten.
Om mee te doen aan deze Dag en je 'awareness te sharen', is een slimme actie bedacht: je raadt het al: draag rood! Hoewel de Dag vooral gericht is op vrouwen, kunnemn ook mannen natuurlijk hun medeleven tonen. Erg slim bedacht! Vooral omdat rood echt heel lekker zit. Dat klinkt misschien wat vreemd, maar ik meen het. Rood is een aanwezige kleur, waardoor je letterlijk zegt: Kijk hier ben ik,ik mag er zijn. En dat is een lekker gevoel!

Maar zover is het nog niet. Want vandaag is het de dag van het Toerisme.
Hoe leuk is het wanneer wij met zijn allen een stunt bedenken die volgend jaar de landelijke nieuwskanalen haalt. Gaan we inhaken op de Dress Red Day en gaan we allemaal groen wit geruite kleding dragen? Of gaan we van toeristische plek naar toeristische plek een rode loper leggen. Dan met een drone over de regio vliegen om een groot rood spinnenweb te ontdekken aan gastvrijheid?
Oke, misschien is een rode loper wat teveel, maar een slinger van mensen dan? Zou dat haalbaar zijn? Dat we allemaal om 12 uur tijdens de lunch naar buiten lopen en elkaars handen pakken. Ik zit dan waarschijnlijk bij Cybox. Dan kan ik op de Spoorstraat gaan staan en kunnen we met de mensen die uit het station komen en met de leerlingen van Elzendaal en Metameer makkelijk van 't Vertrek, naar de Baronie, naar Cambrinus, naar de Piek zo al een mooi slingertje maken. En dat dan iedere locatie de vlag uithangt! Wat zeggen jullie? Doen volgend jaar? Ik heb het alvast in mijn agenda gezet, Dag van het Toerisme op de Spoorstraat staan!


Lees meer blogs/columns | Terug naar Toerisme & Recreatie