Anti Kerststress column

Column door Eefke Peeters
dinsdag 18 december 2018

Ik begreep het nooit zo goed; Kerststress. Ik dacht altijd; hoe kun je nu stressen over iets wat zo gezellig en kneuterig is. Nou, ik heb het door hoor. Het is vandaag dinsdag 18 december en het spijt me echt heel erg, maar ik heb nog steeds geen Kerstboom opgezet, geen lichtjes voor het raam of Kerstkrans op de deur. De enige kerstkransjes die ik al tijden in huis heb, zijn van chocolade. En nu ik dat zo schrijf, volgens mij zijn die al op. Ik moet nog steeds mijn secret Santa cadeautjes kopen en mijn recepten uitzoeken. Mijn dochters hebben galafeesten en kerstontbijt en moest ik daarvoor nu wel of niet iets doen? Ik heb meerdere werkgerelateerde kerstborrels en nog steeds maar 1 agenda.
En ik heb natuurlijk weer niets om aan te trekken. Alle dagen niet!

En is het nu echt al volgende week zover? Dat is precies mijn probleem. Ik ben er gewoon nog niet klaar voor! Ik ben nog niet in de Kerststemming. Wat moet ik nu doen? Hoe kom ik stressvrij door de Kerstdagen heen? Ik heb vijf keer diep adem gehaald en vier tips bedacht! Heb jij er nog één, vertel ze me gerust. ;)

Tip 1) Pas je verwachtingen aan!
Kerst wordt nooit zo 'gezellig' als je ziet in de films of op de reclames. Gewoon ervan uit gaan dat die ene oom weer hartstikke dronken wordt, jouw cadeau zo niet aansluit bij wat je eigenlijk wilde hebben en het eten nét niet is wat je had bedacht.

Tip 2) Ga met de hond wandelen!
Ben je bij mensen met een hond dan zullen ze het zeker waarderen dat jij wel even met Brutus een blokje omgaat. Ben je thuis met je hond dan zal ook iedereen begrijpen dat hij er even uit moet. Oké, enige nadeel je moet wel een hond hebben..

Tip 3) Be mindfull!
Kerst is de ideale manier om te proberen te ontstressen, dat begint met mindfull leven. Dat klinkt zweverig, maar dat is het juist niet. Het is niets mee of minder dan leven in het moment. Dus niet wegduiken in je telefoon of laptop, maar echt genieten van het moment.

Tip 4) Neem het niet te serieus!
Mijn laatste tip is; neem het niet te serieus. Wat niet? Nou, alles niet. Het eten niet, je outfit niet, de sfeer niet, je oom niet, gewoon heel de Kerst niet. Kerst is echt de tijd van het jaar om te genieten van de kleine dingen. Echt klein. Zoals een hele rumboom vinden in de rumbonenpudding.

Merry xmass x


Lees meer blogs/columns | Terug naar Toerisme & Recreatie