Pareltjes

Column door Eefke Peeters
dinsdag 3 juli 2018

Ik mag voor het Land van Cuijk onder andere de agenda invullen. Hartstikke leuk, want zo weet ik natuurlijk precies wat er waar te doen is. Handig voor mezelf en voor de mensen om mij heen.Nu was ik pas bij de bijeenkomst over hoe het gesteld is met het toerisme in het Land van Cuijk. Het gaat steeds beter en dat ligt, naast het feit dat we een prachtige omgeving hebben, met rijke historie, schitterende natuur en enorm veel potentie, toch echt aan onze ondernemers!

Vandaag was ik weer bezig met de agenda en liep ik tegen de Kruid en Struintocht aan.
Voor mij het perfecte voorbeeld van een activiteit in het Land van Cuijk.
Deze wordt georganiseerd vanuit de Meerstoel in Sambeek die natuurlijk al fantastisch gesitueerd is bij de sluis. Enthousiaste onderneemster Janneke kent het belang van samenwerken en heeft voor deze tocht Resi als gids gevraagd. Het is een wandeling die de flora van ons unieke Maasheggen gebied eert door deze te laten zien en proeven. De bijzondere kruiden en planten die je hier gaat ontdekken zijn niet alleen mooi en lekker, maar hebben zelfs werkzame en geneeskrachtige werkingen. Als ik dat soort dingen lees, dan weet ik altijd zeker dat ik in een vorig leven een heks was of er op zijn minst vanaf stam. Ik zit dan namelijk bijna te applaudisseren achter mijn pc. Of heel stiekem deed ik dat vandaag echt. Mijn collega met wie ik het kantoor deel is op vakantie dus ik kan de hele week naar hartelust hardop praten, zingen en applaudisseren en dat werkt goed in mijn creatieve flow.
Applaus dus voor deze wandeling die ons bewust maakt van wat de natuur ons biedt. Als je maar de tijd neemt om te kijken, te ruiken en te proeven. Je kunt mee gaan ontdekken en struinen door de weilanden, de bossen, langs de Maas en door de Maasheggen. Als je meegaat krijg je een handig boekje met informatie over de plant. Het boekje is voorzien van recepten, leuke weetjes en nuttige tips hoe je deze kruiden en planten kan toepassen in het dagelijks leven.
Ik roep het tegen iedereen die het horen wilt en iedereen die het niet horen wilt. We moeten met zijn allen trotser worden op onze fantastische regio, maar dan moet je natuurlijk ook de activiteiten gaan doen waar je trots van wordt. Groots en klein! Zoals dit weekend naar het Zotte zomer festival in Mill of Outlands in Vierlingsbeek. Of kleiner in de vorm van de natuurfotografiewandeling in Mill of de Kruid & Struintocht door de Maasheggen!


Lees meer blogs/columns | Terug naar Toerisme & Recreatie