Vaderdag

Column door Eefke Peeters
donderdag 14 juni 2018

Zondag is het vaderdag. 'Ach, wat moet dat lastig voor jou zijn. Met je vader en de thuissituatie en zo.' Ik moest echt oprecht lang nadenken over wat diegene hier eigenlijk mee wilde zeggen.
Mijn vader is overleden, maar ik had samen met mijn zus, de beste vader die er was. Ik ben super dankbaar voor iedere Vaderdag die we hebben kunnen vieren. Ik word daar niet verdrietig van, alleen maar ontzettend dankbaar.

En de thuissituatie? Ja, ik ben gescheiden, maar ik heb gelukkig in mijn vriend een geduldige en consequente bonusvader gevonden. Wat is het probleem? Toen las ik een stuk van een collega columnist. Ik citeer:
'Sommige stiefouders verwachten een knuffel of een bos bloemen, omdat ze zoveel voor hun stiefkinderen doen. Natuurlijk mag het gewaardeerd worden. Maar moet dat juist op deze dagen??
Je bent niet de moeder/de vader, en op dit soort dagen is jouw plaats op de achtergrond. Leuk is het niet, maar Moederdag en Vaderdag zijn dagen die voor de natuurlijke ouders bestemd zijn, of je dat nu leuk vindt of niet.'


Uhm, hoezo? Ik denk dat je juist op deze dag ook de bonusmoeders en vaders in het zonnetje mag zetten.
Mijn dochters hadden voor hun bonusmoeder een complete brunch voorbereid afgelopen Moederdag. Superlief juist!
Hebben we ze toch maar mooi opgevoed met zijn allen ;)

Dus voor iedereen met een vader of een bonusvader, een kind of een bonuskind. Superfijne vaderdag! Geniet van alle kleine en grote gebaren! 
Maak of koester de herinneringen. <3


Lees meer blogs/columns | Terug naar Toerisme & Recreatie