Land van Cuijk beste reisbestemming

Column door Eefke Peeters
dinsdag 22 mei 2018

Hadden jullie het gehoord? Friesland is volgens de reisgids Lonely Planet de op twee na beste reisbestemming in Europa in 2018. Ik kan me niet herinneren dat een Nederlandse stad of regio ooit zo'n notering kreeg. Dat bleek te kloppen, want dit is de hoogste notering voor een Nederlandse regio of stad in de bekende reisgids ooit. Supergoed!
Waarom heeft Friesland zo'n hoge notering? Nou, het was een combinatie van rust, het feit dat Leeuwarden dit jaar de Culturele Hoofdstad van Europa is en de uitgestrekte weilanden, de Friese meren en de Waddeneilanden.
Dit jaar waren ze ook vooral op zoek naar plaatsen die ergens om bekendstaan, maar nog niet bekend zijn bij het grote publiek. Het Italiaanse Emilia-Romagna is nummer één omdat het onder andere een culinaire topbestemming is. De Noord-Spaanse regio Cantabrië werd tweede.

Nu denkt u vast hetzelfde als ik. Volgend jaar Land van Cuijk op nummer 1 bij Lonely Planet.
Dat moet makkelijk kunnen! We hebben een bosrijke omgeving, de unieke Maasheggen, de prachtige Kraaijenbergse Plassen, heide en meer. We hebben een rijk religieus Erfgoed met bijzondere tradities en monumentale bezienswaardigheden. We hebben heerlijk en eerlijk eten en gastvrije mensen om dit te etaleren. De Nacht van een Goei Leven wordt daar denk ik een prachtig voorbeeld van.
We hebben zelfs een prachtige reisgids en negen verschillende plattegronden waarop men in één oogopslag kan zien wat waar te doen is.
Ik ga zo'n magazine en de plattegronden opsturen naar Lonely Planet kijken wat ze van onze verborgen pareltjes vinden! Misschien een aftermovie van De Nacht van een Goei Leven erachteraan.
En wie weet worden wij dan volgend jaar wel reisbestemming nummer 1 van Europa 2019! 


Lees meer blogs/columns | Terug naar Toerisme & Recreatie