Zo overleven we de zomer!

Column door Eefke Peeters
dinsdag 8 mei 2018

Ik hoor af en toe wat geklaag om me heen van mensen die het vervelend vinden dat het de ene dag 28 graden is en de andere dag 15. Ik vind het ideaal. Mijn verbrande huid kan weer even tot rust komen. En zeg nu niet dat ik moet zorgen dat ik niet verbrand. Geloof me ik doe alles! Ik smeer me iedere twee uur in met factor 50 sunblock voor baby's, lekker dik en ook al ruim voordat ik de zon in ga. Ik blijf zover ik kan in de schaduw en vermijd de zon tussen 11 en 15 uur. Ik drink minstens drie liter water per dag en ik eet zoveel tomaten als ik kan en dan nog verbrand ik!
Wees niet bang. Ik wil jullie geen tips geven tegen verbranden, want erger dan ik zullen ze niet rondlopen in het Land van Cuijk. Maar.. Ik heb wel andere fantastische zomerhacks om de zomer te overleven. Of nou,ja de zomer; vandaag, morgen en ik meen zaterdag.

1) Als je gaat zwemmen waar laat je dan je geld? Niet in je portemonnee natuurlijk! Stop dit in een lege zonnebrandfles, vouw briefgeld op en schuif het bij een maandverbandje, stop al jouw waardevolle spullen in een luier of rol het op in een lege labello of lippenstift.
Duiken maar!

2) Lekker barbecueën en het bier staat nog niet koud? Oh no! Doe een nat keukenpapiertje om je biertje en leg hem even in de vriezer. Gegarandeerd snel koel bier!

3) Draai je stuur om in de auto als je deze parkeert, dan blijft de bovenkant koeler.

4) Bevries een aantal druiven voor in de wijn. Het ziet er leuker uit als ijsblokjes en je wijn wordt niet waterig.

5) Heeft je laptop het zwaar met dit weer. Zet hem dan op eierdoosjes!
(wel eerst de eieren verwijderen)

6) Ga jij er nog een paar dagen tussenuit en vraagt jouw partner (of het stemmetje in je eigen hoofd) altijd: Staat het gas wel uit?Zijn de deuren op slot? Maak foto's van het gasfornuis en van de dichte deuren. Rust gegarandeerd.

7) Met deze zomerse dagen lijkt het wel extra druk. Extra druk bij het pretpark, extra druk bij de supermarkt, extra druk wanneer je jouw paspoort moet verlengen. Neem altijd de meest linkse rij. Want ben jij rechtshandig net als bijna 90% van de Nederlanders? Dan willen onze hersenen ons het liefst naar rechts sturen. Dus laat je niet verleiden en kies voor links! Scheelt je bakken met tijd!

8) Oké toch 1 tip dan voor een verbrande huid. Omdat deze zo lekker is!
Doe wat aloe vera gel in een ijsblokjesmaker en zet die in de vriezer. Heerlijk verkoelend!


Zo komen we de Zomer (se dagen) wel door!
Oh en tip 9: Geniet ervan want voor je het weet is het weer voorbij!


Lees meer blogs/columns | Terug naar Toerisme & Recreatie