Metworstrennen 2023, een zeer spannende strijd verwacht! Deel dit artikel ‹ Terug

Metworstrennen 2023, een zeer spannende strijd verwacht!

Geplaatst op: dinsdag 14 februari 2023


Maandag 20 februari gaat het weer gebeuren; Metworstrennen 2023 staat op de agenda. In totaal zullen 23 ruiters het tegen elkaar op nemen in de Koningstitel en 4 ruiters zullen strijden om Knollenritwinnaar te worden. Dit jaar verschijnen 4 debutanten aan de start bij de Koningstitel en 1 bij de Knollenrit.


Na een afgelaste Metworstrennen in 2021 en een Metworstrennen in 2022 waarbij pas op het allerlaatste moment publiek was toegestaan, kunnen we dit jaar gelukkig weer op een normale manier, zonder corona-beperkingen, de Metworstrennen voor 2023 organiseren. Met maar liefst 16 volbloeds en 7 halfbloeds en 4 oud-Koningen in het veld zijn er voldoende ingrediënten die absoluut zullen leiden tot een spannende, verrassende en vooral mooie Metworstrennen. De loting van de ritten die vanaf 08:30u plaatsvindt zal allesbepalend zijn om te weten wie zich na drie manches ‘Koning van de Metworst’ mag noemen. Loten de favorieten tegen elkaar? Dan krijgen wij helemaal een knotsgekke en buitengewoon interessante Metworstrennen 2023.


De kenners noemen diverse namen als kanshebbers voor de eretitel. Niek Brenninkmeijer en Lucas de Bruin, Roy van Eck, Tim Hendriks, Levi Hinke, Gijs Snijders en Rens Verberkt, worden dan als eerste genoemd. Maar een grote groep vaak jongere ruiters mogen zeker niet onderschat worden zoals Teun van Boekholt, Mees Gerrits, Daan Hendriks, Bas Janssen, Sem Janssen, Jens de Kievit, Kenny Knuiman, Frank van Koningsbruggen, Patrick van Rooij, Tycho Seegers, Stan Tunnissen en Sem Wolters. Daarnaast zal het voor de debutanten met name belangrijk zijn om van de deelname aan deze eeuwenoude deel te nemen. Maar het is zeker dat deze groep bestaande uit Thijs Bens, Mike Nielen, Dylano van Nunen en Renzo Seegers hun stinkende best zullen doen om het de overige ruiters zo moeilijk mogelijk te maken.


Aangezien de huidige Koning, Bart de Kort, niet meer meedoet weten we in ieder geval zeker dat er een nieuwe Koning komt. De vraag is of dit weer een van de oud-Koningen - Roy van Eck, Levi Hinke, Gijs Snijders en Rens Verberkt – zal worden of toch een van de andere Metworstruiters. Maandagmiddag zullen we weten wie dan de Goederen namens de Vereniging bij de Belaste Hoeve kan ophalen en door de Beschermvrouwe Nina Jilesen als Koning gehuldigd en gekroond zal worden.


De Knollenrit beloofd ook een spannende strijd te worden. Toen Rik van Boekholt en Ben Pieper na een weddenschap besloten mee te doen, sloten Mitchel Lemmens en Paul van de Weijer zich daar snel bij aan. Ze zijn druk in training om de knollen van Cor Gerrits op stoom te krijgen en zullen in 2 halve finales en een Knollenfinale om de eer van Knollenwinnaar gaan strijden.


Wij hopen u aanstaande maandag te mogen begroeten op het Vortums Veld.


Mocht u toch niet in staat zijn om naar het Vortums Veld te komen, dan kunt u opnieuw de Metworstrennen via onze Livestream (www.metworst.nl/live) volgen. Omroep Land van Cuijk zal ook live op tv en radio verslag doen. U hoeft dus niets te missen!


Voor meer informatie over de Metworst: www.metworst.nl