Jasper Schiks nieuwe Knakworstkoning van Beugen Deel dit artikel ‹ Terug

Jasper Schiks nieuwe Knakworstkoning van Beugen

Geplaatst op: dinsdag 5 maart 2019


Beugen heeft weer een Knakworstkoning! Jasper Schiks wist de 35e editie van de Knakworstrennen op zijn naam te schrijven. Samen met zijn paard Stan Groothusen wist hij de andere finalisten Britt Obers met Dennis van Eerd en Tim Cordeweners met Sjors Janssen voor te blijven. Na de verloren finale van vorige jaar is het dit jaar dus wél raak voor ze.

De Knakworstrennen van 2019 zullen de geschiedenis in gaan als een spetterende editie, zowel letterlijk als figuurlijk. Toch lieten de toeschouwers zich niet afschrikken door de aangekondigde regenbuien; er waren weer honderden bezoekers getuige van de meest kolderieke paardenrennen van Nederland. Zij zagen dat de titelverdedigers Manon Gerrits en Jelle Boumans al in de eerste rit strandden, waardoor meteen duidelijk werd dat er een nieuwe winnaar zou komen.

Meerdere hoogheden waren op de Knakworstrennen afgekomen. Zo was uiteraard Prins Walter uit Beugen aanwezig, maar ook Prins Ronny van Rijkevoort en Prins Mark van Ledeacker gaven acte de présence. In een onderling duel in de ‘Prinsenrit’ wist Walter het thuisvoordeel uit te buiten en won hij deze strijd. Tussendoor werden de Knakworstrennen muzikaal omlijst door de dames en heren van de ‘JubileumJoeks’, het nieuwe dweilorkest van de Knakworstrennen.

Door de regen was er sprake van ‘zwaar zand’ op het Bugges Veld. Hierdoor vlogen er al snel een aantal favoriete koppels uit. Jasper Schiks en Stan Groothusen wisten de voorrondes redelijk eenvoudig te overleven, al was daar wel een extra rit voor nodig. In de halve finale maakten zij namelijk een valse start. Gelukkig kon de organisatie dit jaar voor het eerst een beroep doen op de KNAR, het nieuwe technische hulpmiddel waarmee te vroeg gestarte koppels eenvoudig te traceren zijn.

De finale werd een echte nek-aan-nek race tussen Jasper Schiks op paard Stan Groothusen en Tim Cordeweners op paard Sjors Janssen. Uiteindelijk wist Jasper zijn paard net iets eerder over de finish te krijgen, waardoor hij de Knakworstkoning van 2019 is. In een afgeladen feesttent werden zij gehuldigd door het uitzinnige Beugense publiek, waarna het nog lang gezellig bleef in Beugen.