Bleravond en Prinsenverschijning 2018 Deel dit artikel ‹ Terug

Bleravond en Prinsenverschijning 2018

Geplaatst op: vrijdag 2 november 2018


Aanstaande zaterdag is het zover. Het begin van het carnavalsseizoen 2018-2019 te Mill. En wat voor een seizoen? Carnaval wordt op een andere manier gevierd dan we altijd gewend waren. Alle kroegen zullen dit jaar gesloten zijn. Op de marktplaats komen meerdere tenten en daar gaan we met zijn allen dan naar toe, zowel jong als oud. Het wordt in ieder geval een spannende tijd. Stichting Carnaval Mill en de gezamenlijke horeca slaan hiermee de handen ineen om zo de carnaval nog interessanter en aantrekkelijker te maken voor iedereen.
Maar voor het zover is, gaan we eerst zaterdag 10 november 2018 dit alles starten. Traditiegetrouw beginnen we in ut Germelaand met een blèravond. De teller van het aantal deelnemers staat tot nu toe op 6, maar men kan zich nog opgeven tot en met woensdag 7 november a.s. tot 23.59 uur. Dit kan door een mail te sturen naar bleravond@germelaand.nl. Alle deelnemers mogen hun liedjes twee keer ten gehore brengen.
In de pauze kan iedereen genieten van de gardedans van de Germills. Er wordt ook in de pauze al een filmpje gedraaid, waarin aanwijzingen zitten, wie het nieuwe Prinsenpaar wordt. Na de pauze, kan het publiek hun stem uitbrengen via de app, voor het mooiste lied. Deze stemmen
zijn dan ook voor de publieksprijs. Echter bij de uiteindelijke uitslag zullen deze stemmen ook meetellen. En de punten van het publiek worden verdubbeld. De verdere jurering wordt dit jaar totaal anders. Er zullen 5 mensen in het publiek zijn, die hun punten naar de blèrcommissie kunnen
appen. Echter hun namen zullen niet bekend zijn bij het publiek. Ook licht en geluid en de mensen achter de bar zullen jureren. Weer eens een heel andere benadering van het geheel. De winnaar van de blèravond wint voor 60 euro aan munten. De publieksprijs bestaat ook uit munten ter waarde van 50 Euro. Dus dat zal weer een enerverende strijd worden.
Maar uiteindelijk is het allerspannendste moment: De Verschijning van het Prinsenpaar 2018-2019. Ze gaan een prachtig mooie tijd tegemoet, met een seizoen, waarin weer vele hoogtepunten zullen zitten.
Kom dus met velen naar Myllesweerd om er weer met zijn allen een gezellig feestje van te maken en om de Nieuwe Heersers een Verschijning te geven, die ze nooit meer zullen vergeten.
advertentie