Deel dit artikel ‹ Terug

Jeugd bouwt aan de kinderoptocht

Geplaatst op: vrijdag 2 februari 2018


In veel schuren, stallen en garages wordt op dit moment gebouwd aan de carnavalswagens. Bij de commissie komen veel foto’s binnen van de bouwers en het ziet er weer veelbelovend uit.
Maar dit jaar worden ook op de scholen de handen uit de mouwen gestoken. Stichting Carnaval Mill is in samenwerking met basisschool de LenS een project gestart voor het bouwen van optochtwagens.
Op dinsdag- en woensdagochtend wordt er veel getimmerd, geplakt, gezaagd en beletterd door de leerlingen van groep 5 en 6. De kinderen (maar ook de ouders, die aan dit project meewerken) zijn laaiend enthousiast over deze workshop, wagens bouwen. Er zijn prachtige creaties gemaakt door de groepen 5 en 6. En in de laatste week wordt het allemaal afgerond en wordt er door de kinderen
geschilderd etc.

Samen met het Merlet en het SHC (Senioren Hobby Centrum) moet alles klaar zijn voor de carnaval gaat beginnen en zoals het er naar uitziet, gaat dit ook allemaal zeker lukken. Daarnaast zijn er ook nog lessen geweest in de klassen over wat carnaval nu precies is. Dit allemaal
vanuit het leefbaarheidsbudget dat SCM twee jaar geleden ontvangen heeft van de gemeente Mill om een ongemotoriseerde optocht te stimuleren.
Iedereen, zowel Stichting Carnaval Mill, als de kinderen zelf hebben van dit project enorm veel geleerd en het blijkt dat er echt nog wel toekomst zit in de carnaval.
Kom dus op carnavalsdinsdag naar het eindresultaat kijken tijdens de kinderoptocht. Dan kunt u met
eigen ogen zien dat dit een zeer geslaagde missie is geweest.
advertentie