Deel dit artikel ‹ Terug

Toch gemotoriseerde carnavalsoptocht in Mill

Geplaatst op: maandag 9 mei 2016


Stichting Carnaval Mill heeft enige tijd geleden overleg gehad met diverse deelnemers van de afgelopen carnavalsoptocht. Hierdoor zijn een aantal dingen veranderd in de visie van Stichting Carnaval Mill voor de carnavalsoptocht van 2017. Het is nog steeds de bedoeling om uiteindelijk in Mill een ongemotoriseerde optocht te krijgen. Maar dit gaan ze gefaseerd uitvoeren. Eerder gaf men aan dat in 2017 geen gemotoriseerde wagens meer mochten deelnemen, maar op dit besluit is men dus na overleg teruggekomen.
Wel gaat SCM 't Germelaand actief aan de slag om uiteindelijk een ongemotoriseerde optocht te krijgen. Een veilige optocht is hiervoor de belangrijkste reden. Zo gaat de Millse carnavalsvereniging bijvoorbeeld deelnemers vanaf 15 jaar ondersteunen bij het bouwen van ongemotoriseerde carnavalswagens. Dit willen ze gaan doen met ondersteuning van wat andere partijen. Aan de lagere scholen wil Stichting Carnaval Mill een lespakket gaan aanbieden over wat carnaval nu precies is.
Het constructieve overleg met deelnemers heeft tot gevolg gehad, dat een aantal deelnemers, juryleden en de commissie van de optocht actief mee gaan denken om de reglementen voor de optocht vast te stellen en zo met alle partijen tot goede afspraken te komen. Binnenkort is er een volgende bijeenkomst. Alle betrokken partijen krijgen hiervoor een uitnodiging. 

Meer weten over carnaval in Mill? Volg ze op Twitter, like de Facebookpagina of zie www.germelaand.nl