Deel dit artikel ‹ Terug

Boerenbruidspaar zegt JA tegen een groot feest

Geplaatst op: donderdag 28 januari 2016


Als we op een avond met de boerencommissie weer bij het Boerenpaar thuis zijn, komt het gesprek automatisch weer op het moment dat zij gevraagd werden en op de onthulling. Bas van Lith en Christ’l van der Burgt, zijn beiden geboren en getogen Millenaren en wonen met hun kinderen Kay en Timo aan de Mergen in Mill. Bas is als constructiebankwerker/lasser werkzaam bij Wennekes Welding Support in Mill en Christ’l werkt al jaren in de showroom van Eurobad van Heugten in Gemert. Op carnavalsmaandag gaan ze in het ‘onecht trouwen’ als Boer Ties en Boerin Anna. Dit wordt een grandioos feest waar iedereen gratis mee mag feesten, met of zonder boerenkleding.

De onthulling en hoe het verder ging
De vraag of zij Boerenpaar wilden worden, kwam voor hen als een complete verrassing. Bram Hendriks van de boerencommissie heeft dan ook wel even moeten praten om hen over te halen om Boerenpaar 2016 te worden. Met name de nieuwe opzet en het hoge feest-gehalte van de boerenbruiloft was de reden om, na de eerste twijfels, uiteindelijk volmondig ja te zeggen tegen de vraag of zij Boerenpaar wilden worden.
“Voor ons gevoel wist iedereen al dat we Boerenpaar zouden worden. En dan moet je nog even volhouden om niets te zeggen,” vertelt het stel met een lach. Volgens Bram was er in de dagen voor de verschijning nog spoedoverleg over het al dan niet afgeven van nog meer aanwijzingen. Uiteindelijk hadden alle verdachtmakingen en de uitgelekte namen ook een voordeel. Christ’l zegt: “Achteraf was dit eigenlijk best leuk want de zaal zat vol, veel vrienden waren speciaal gekomen om onze verschijning te zien en dat zorgde meteen voor een mooi feestje.”
De ouders van Bas hadden na de onthulling nog wat bedenkingen; “Waor beginde toch an?”. De ouders van Christ’l, Gerrit en Annet van der Burgt, zijn prinsenpaar geweest in 1998 en weten dat carnaval vieren een geweldig mooi feest kan zijn.
Via facebook, vrienden en zelfs in de supermarkt hebben ze veel leuke reacties gekregen. “Veel mensen zijn nieuwsgierig naar de nieuwe opzet van de boerenbruiloft. Sommige hebben vroeger weleens een boerenbruiloft in Mill of elders meegemaakt maar willen nu zien hoe dat gaat bij Stephan en Hanneke Weren in ’t Lagerhuis.” De entourage en de gezelligheid bij de vorige boerenbruiloft, toen Gerard Wolters en Ellie van de Broek door de ambtenaar van de Burgerlijke Stand in de onecht werden verbonden, heeft ervoor gezorgd dat veel mensen zoiets dit jaar weer willen meemaken.

RVS en tulpen
In de weken na de verschijning waren er tal van activiteiten. Daags na de verschijning was het interview bij de LOM en later op de middag werden de Staatsiefoto’s gemaakt. Naast haar werk bij Eurobad ontwerpt Christ’l voor de hobby posters en kaartjes. Ze doet dit o.a. voor ’t Lagerhuis maar ook bij vele andere gelegenheden. Met de mooie staatsiefoto’s heeft boerin Anna zelf de kleurrijke uitnodiging ontworpen die verstuurd werd naar familie, vrienden en kennissen. Via de e-mail hebben ook alle vrijwilligers van Stichting Carnaval deze uitnodiging ontvangen. Het ringen passen was volgens boer Ties heel snel geregeld bij juwelier Peter & Peters in Uden. “Als constructiebankwerker had ik ook zelf de maat van de ringen kunnen opnemen, het waren dan wel RVS-ringen geworden,” grapt Bas. De kleurrijke uitnodiging komt ook terug in het bord dat de tuin van het Boerenpaar siert. Een terugkerend thema hierbij zijn de Hollandse tulpen of beter gezegd de “tulpen van familie Van Lith.” De ouders van boer Ties kweken tulpen en dit zullen we zeker ook terugzien bij de boerenbruiloft.

Na een paar flessen wijn komen de anekdotes
Met veel plezier denkt het Boerenpaar terug aan het gesprek met de Henri Kuppen (ambtenaar burgerlijke stand) en Pieter van den Elzen. Ja, hoe verliep dat? Lachend zeggen ze: “Tja, dan moet je van alles over jezelf gaan vertellen. Maar na een paar biertjes en wijntjes gaat dat ineens veel gemakkelijker!” Op die manier komen de anekdotes over het leven van boer Ties en boerin Anna vanzelf naar boven. Henri en Pieter hebben in ieder geval genoeg stof om een mooie trouwrede en trouwakte te maken. Pieter zal op carnavalsmaandag met zijn oldtimer Boer Ties en de kinderen thuis ophalen waarna ze samen Boerin Anna in het ouderlijk huis bij Gerrit en Annet van der Burgt ophalen.

Vrijgezellenfeest
Geheel onverwacht hebben de vrienden van Boer Ties en Boerin Anna hen onlangs verrast met een vrijgezellenfeest. Bas was nietsvermoedend op het dak aan het werk en werd zo ongeveer van de ladder getrokken om mee te gaan met de mannen. Zijn hobby is motorrijden en daarin ging hij die middag helemaal los. Christ’l had op die bewuste zaterdag onverwacht langer doorgewerkt en de meiden hebben een half uur in de kou onder de carport staan wachten. In een ‘Ik hou van Holland-jurkje’ werd ook Christ’l meegenomen. Dankzij deze sneaky-actie van de vriendengroep kreeg het Boerenpaar zo toch hun vrijgezellenfeest dat ze niet hebben gehad bij hun eigen trouwerij. De vriendengroep zal zeker op carnavalsmaandag nog voor de nodige verrassingen en hilariteit zorgen. Er wordt zelfs gefluisterd dat ze met 23 bezwaren komen.

Ook de Sint Tunnisse Zeikmeiken zijn erbij
Degenen die niks willen missen van de trouwerij: Zorg ervoor dat je om 12.00 uur bij ’t Lagerhuis bent. Je hebt dan vooraf alle tijd om in een fotohoek gefotografeerd te worden die past bij ons Boerenpaar. Je bent er dan ook bij als het Boerenpaar in de oldtimer arriveert. De trouwerij is natuurlijk het komische hoogtepunt en daarna mag iedereen tijdens de receptie een passend cadeau aanbieden. De band Kennèh heeft vorig jaar al laten zien dat ze er een gezellig feestje van kunnen maken. Om 17.00 uur mag iedereen voor 8,50 euro aansluiten bij het boerenbuffet. Voor de kiender tot 16 jaar is het maar 4 euro. Graag vooraf aanmelden via boerenbuffet@germelaand.nl. Twee weken voor carnaval stond de teller al op ruim 100 aanmeldingen. Zelfs de Sint Tunnisse Zeikmeiken onder leiding van Prins Theo en Prinses Conny zullen als goede collega’s van Boer Ties, het paar komen feliciteren en zij eten een hapje mee.
Vanaf ongeveer 18.00 uur neemt ‘De Feest-DJ’ met een geweldige kindershow het programma over. De ouders kunnen dan rustig eten of zullen uitgenodigd worden om mee te feesten.
“Maar dan is het natuurlijk nog niet afgelopen!” Want dat het feest zou eindigen na het boerenbuffet is voor het Boerenpaar geen optie: “Net als bij een echte bruiloft gaat het feest door tot in de late uurtjes”. Voor de echte feestvierders wordt de boerenbruiloft afgesloten met een heuse BOERUHH AFTERPARTY.

De boerenbruiloft is ook dit jaar weer in handen van de boerencommissie die bestaat uit Koos Nabuurs, Anne Derks, Mario Uijen, Ralf Berends, Lotte Richters, Bram Hendriks, Gerard Wolters, Ellie van de Broek, Jâny Kremers, Jos en Sjan van Boekel.

Programma Boerenbruiloft Carnavalsmaandag 2016, in ’t Lagerhuis, gratis entree.
12.00 u Zaal open
12.30 u Begin boerenbruiloft
14.15 u Receptie
15.00 u aanvang feest met de band Kennèh
17.00 u Boerenbuffet € 8,50 voor de grote en € 4,00 voor de kiender tot 16 jaar

Vanaf 18.00 Feestdisco voor de kinderen en ’s avond Boeruhh afterparty
Wil je mee-eten? Meld je dan aan via Boerenbuffet@germelaand.nl
Wil je nog meer weten, bel dan koos Nabuurs: 06-29287303