Deel dit artikel ‹ Terug

Gratis entree lichtjesoptocht Boxmeer

Geplaatst op: dinsdag 15 december 2015


BOXMEER - De lichtjesoptocht Boksmèr Proalt & Stroalt van Carnavalsvereniging BCV De Geitenbok is voortaan gratis toegankelijk. Wel wordt zaterdagavond 6 februari, als de lichtjesoptocht weer door Boxmeer trekt, entree geheven bij de grote feesttent achter de horecagelegenheden Riche en La Bamba aan de Steenstraat. Voorgaande jaren was de toegang tot de tent nog gratis.

Zestien jaar geleden verhuisde BCV de optocht van de maandagmiddag naar zaterdagavond. Wat betreft de bezoekersaantallen werd dat een groot succes. De lichtjesoptocht van 2015 werd door ongeveer 20.000 toeschouwers bekeken.
Met het invoeren van gratis entree wil BCV De Geitenbok de optocht voor iedereen toegankelijk maken. Naar verwachting zullen daarom 6 februari nog meer carnavalisten de weg naar Boxmeer vinden.
De laatste jaren was de tent al tot de nok toe gevuld. Door de massale drukte raakte de organisatie steeds meer het overzicht kwijt en was er in de tent geen doorkomen meer aan. Dat kwam de veiligheid voor bezoekers en personeel niet ten goede. Met een gelimiteerd aantal entreekaarten moet dat probleem worden opgelost. Is de tent, die vele duizenden feestelingen kan herbergen, vol, dan gaat de kassa onverbiddelijk op slot.
Het entreegeld is bedoeld voor de organisatie en de prijzengelden van de optocht.
De prijsuitreiking van de optocht wordt evenals voorgaande jaren in de tent gehouden.
De tenttickets van 6 euro per stuk zijn vanaf 1 januari te koop op ticketmoves.nl. dat kan ook via de Facebookpagina’s van Riche en La Bamba.
Een deel van de deelnemers aan de optocht in Boxmeer heeft gratis toegang. BCV De Geitenbok reikt dat beperkt aantal gratis toegangsbewijzen uit.

Meer info bij Sven Janssen, uitbater van Riche: 06-22697421