Deel dit artikel ‹ Terug

Onbestuurbaar winnaar Blèr-aovend De Knoepers

Geplaatst op: maandag 5 januari 2015


Zaterdagavond 3 januari 2015 vond voor de 29e keer de Blèr-avond (liedjesbal) in het Knoepersriek Sambeek plaats. De Blèrcommissie had wederom alles uit de kast gehaald om er een geweldig feest van te maken.

De avond werd afgetrapt door de winnaars van vorig jaar, DB ON TOER , die hun schlager van 2014 ten gehore brachten. Daarna werd ex- blercommissielid Nico van Bon in het zonnetje gezet voor al zijn bewezen diensten.

Hierna barstte de strijd los en was het aan de 10  groepen om hun nummer ten tonele te brengen.

Er volgden optredens van

    JAM
    Pronkstukken
    D’n Anhang
    Onbestuurbaar
    Dansgarde
    Mennekes
    Kuulvoer
    DB on Toer
    Alt Jong
    Raad van 11


De vakjury had een zware taak  om de drie finalisten te kiezen.
Evenals vorig jaar konden alle aanwezigen door middel van het uitbrengen van hun stem via een SMS “a la The Voice of Holland” hun favoriet voor de publieksprijs kenbaar maken.  Een heuse SMS bom was het gevolg.

In de pauze werd de man/vrouw bekend gemaakt die de titel Moet Beleid en Trouw in ontvangst mocht nemen. Na een mooi gesproken woord door wethouder Erik Ronnes kon dit niemand minder zijn dan Ad Toonen. Ad zet zich al vele tientallen jaren met name achter de schermen in voor de Knoepers. Ad, via deze weg nogmaals hartelijk gefeliciteerd met de uitverkiezing, dik en dik verdiend!

Na de pauze  werd het tijd om de finalisten bekend te maken! DB On Toer, Kuulvoer en Onbestuurbaar streden om de felbegeerde Frans Wijers Bokaal. De  spannende strijd werd uiteindelijk gewonnen door Onbestuurbaar met hun schlager: Loat mar wèje! DB on Toer werd 2e en Kuulvoer mocht de 3e prijs in ontvangst nemen.

Ook De Mennekes konden uiteindelijk nog juichen want zij wonnen de publieksprijs. Onbestuurbaar kreeg uit handen van Prins Ronny d’n Urste de Frans Wijers Bokaal uitgereikt. Zij mogen hun slager tijdens de 3 Pronkzittingsavonden ten gehore brengen.

De avond werd afgesloten door regionaal zanger Marco van derA die er samen met alle aanwezigen nog een geweldig feest van maakten.