Deel dit artikel ‹ Terug

Vereniging De Metworst 275 jaar

Geplaatst op: dinsdag 23 december 2014


In 2015 bestaat de Vereniging van tijdelijk jonggezellen ‘De Metworst’ 275 jaar en wij hebben ter ere van dit jubileum in samenwerking met maar liefst 15 Boxmeerse horecaondernemingen, onder de stichting ‘Samen zien we los’, een mooi en compleet programma voor iedereen samengesteld. Daarnaast wordt er extra aandacht besteed aan de geschiedenis en de toekomst van deze traditie. Dit bijzondere en historische moment mag de Vereniging immers niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Als hoogtepunt is er een groots feestweekend voor jong en oud tijdens het halfvastenweekend  van 13 t/m 15 maart 2015. Iedereen is hiervoor van harte uitgenodigd. Als officële opening van dit jubileumweekend zal het nieuwe boek over de Metworst, de Metworstrennen en de Koningen van de laatste 25 jaar gepresenteerd.  

Het programma van het jubileumweekend ziet er als volgt uit:

Vrijdag 13 maart
17.00: Presentatie jubileumboek. Aansluitend de première van de film Metworst 2015, die vanaf dat moment voor iedereen te koop zal zijn. Locatie: Foyer van Hotel Riche

20.00: Feestavond met DJ Jaap & DJ Tim en als hoofdact de topartiest Nielson, o.a. bekend van zijn Top-40 hit ‘Sexy als ik dans’. Kosten: €5,00 Iedereen die vóór 22.00 uur binnen is, maakt kans op een nieuwe scooter!

Locatie: Riche/La Bamba  

Zaterdag 14 maart: 20.00: Feestavond met optredens van de bekende live band Fragment en de dynamische showband Q5 New Style! Het hoogtepunt van de avond is het optreden van Kraantje Pappie, o.a. bekend van de nummers ‘Handen Omhoog’ en ‘Feesttent’. Ook deze avond maak je kans, bij binnenkomst vóór 22.00 uur, op een geweldige scooter! Kosten: €10,00
Locatie: Riche/La Bamba  

Zondag 15 maart:
12.00: het befaamde ‘Worst eten’.

13.00: optredens van lokale artiesten en een optreden van de sensationele Alpenzusjes. Voor de kinderen zijn er talloze activiteiten georganiseerd zoals ponyrijden, springkussens, schminken en een clown. Verder is er een doorlopende tentoonstelling van historisch materiaal om een indruk te geven van de Metworsttraditie door de jaren heen.

17.00: De dag wordt feestelijk afgesloten met een knallend optreden van de band Proost! Kosten: Deze familiedag is voor iedereen en gratis toegankelijk.

Locatie: Riche/La Bamba  

De kaartverkoop voor het jubileumweekend is gestart op 19 december 2014 via de Metworstsite www.metworst.nl onder ‘Tickets jubileumweekend’. Combinatietickets voor vrijdag en zaterdag kosten slechts €12,50!