Deel dit artikel ‹ Terug

Metworst 2014: Ervaring tegen aanstormend talent

Geplaatst op: maandag 24 februari 2014


Boxmeer - Tijdens de Metworstrennen van maandag 03 maart 2014 zal het een mooie strijd worden tussen de ervaren Metworstruiters en een groeiende groep van jong, aanstormend talent. Zij zullen er met z’n allen alles aan doen om de zo felbegeerde titel van “Koning van de Metworst” te winnen. Een lastige opgave die al vaak verrassende winnaars heeft opgeleverd. Zo ook in 2013 toen de 14-jarige Levi Hinke als debutant het volledige deelnemersveld met redelijk gemak achter zich liet en zich als Metworstkoning mocht laten kronen.

Deden er in 2012 én in 2013 vier debutanten mee, dit jaar zullen er twee jonggezellen voor het eerst aan de start verschijnen. Zoals het er nu naar uitziet, zullen er in totaal 17 Metworstruiters om de hoogste eer van Boxmeer gaan strijden. De 2 nieuwelingen die in 2014 voor de Koningstitel gaan, zijn: Frank van Koningsbruggen en Jeroen Versleijen. Zij nemen het op tegen ervaren Metworstruiters als Joey Arts (20x), Kevin Knuiman (16x), Peter Janssen (15 x), Jos Theunissen (12x), Pascal Zeegers (9x), Randy Hendriks (7x), Bart de Kort (6x), Roy van Eck (5x) en Ramon Zeegers (5x). De groep van “jong, aanstormend talent” bestaat uit Pepijn Peters (4x), Jelle van Kempen (3x), Rens Verberkt (3x), Niek Brenninkmeijer (2x), Levi Hinke (2x) en Kenny Knuiman (2x). De 2e deelname van de jongste deelnemer, Gijs Snijders, is vanwege een blessure een groot vraagteken. Dick Goossens, dé topfavoriet van het afgelopen jaar, is deze keer voor het eerst als bestuurslid op het Vortums Veld actief en zal zich niet meer in de strijd om de Koningstitel mengen.

Knollenrit: Sjuul Centen verdedigt titel die hij tijdens zijn debuut in 2013 won

De Knollenrit zal, zoals in 2012, weer over twee voorrondes en een finale verreden worden. Dit jaar zullen waarschijnlijk 6 knollenruiters aantreden en zal de finale van de Knollenrit vlak voor de “Kunningsrit” plaatsvinden. Titelverdediger Leon Verblakt kon, net zoals Dick Goossens, in 2013 niet zijn 3e overwinning op rij behalen. De onverwachte Knollenwinnaar van 2013, Sjuul Centen, was evenals Levi Hinke, een debutant in het Vortums Veld. De knollenritten zullen ongetwijfeld een groot spektakel zijn, want alle ruiters zijn al maanden volop in training. Leon Verblakt is er zeer op gebrand om in zijn 6e deelname de titel van “Knollenwinnaar” weer op zijn naam te schrijven, maar zal grote tegenstand van Sjuul en de overige vier knollenruiters ondervinden.

Metworstrennen te volgen via de Metworstsite, twitter en Facebook
“De Metworst” is een vereniging die de eeuwenoude tradities van haar voorvaderen handhaaft, maar zet ook twitter en Facebook als modern communicatiemiddel in. Via de Metworstsite (www.metworst.nl), Facebook (www.facebook.com/metworst) en twitter (Metworstboxmeer) kunnen op Metworstmaandag de loting, de rituitslagen, het wedstrijdverloop en de Koningsrit op de voet gevolgd worden.

Metworst op weg naar 275-jarig jubileum!
In 2015 bestaat de Metworstvereniging officieel 275 jaar. Dit bijzondere en historische moment zal de vereniging niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Noteer alvast het halfvastenweekend (14 en 15 maart 2015) in uw agenda. Het belooft een mooi programma te worden, waarvoor iedereen van harte uitgenodigd is om het mee te vieren. Immers: De Metworst is van iedereen!