Deel dit artikel ‹ Terug

Familievoorstelling 'Het Carnaval der Dieren'

Geplaatst op: dinsdag 7 januari 2014


| zondag 26 januari | 15.00 uur |
kinderen € 7,50, volwassenen € 9,00

Vrolijke beestenboel in de Kapel van Roepaen

In september dit jaar was er voor het eerst in lange tijd weer een familievoorstelling bij Roepaen. De kapel van het oude klooster diende als sprookjesachtigdecor voor de dansvoorstelling Doornroosje. De dansers van dansgroep Lethdansant stonden toen voor een uitverkochte zaal vol met enthousiaste papa’s, mama’s en kids! 26 januari organiseert Roepaen weer een familievoorstelling. Deze keer geen prinsen en prinssessen, maar vrolijk paraderende dieren!

Roepaen tovert haar Kapel om tot ‘Het Carnaval der Dieren’, waar olifanten, koning leeuw, vrolijke kangoeroes en paradijsvogels een eigen leven leiden. De dansers van dansgroep Kim beelden deze vrolijke dierenparade uit onder begeleiding van twee pianisten en een orkest, bestaande uit jonge & oude muzikanten. Leerlingen ‘tekenen’ van het Elzendaalcollege maken het decor helemaal af met hun dieren tentoonstelling.
 
De voorstelling ‘Het Carnaval der Dieren’ is naar het werk van de Franse componist Camille Saint-Saëns. Hij schreef dit muziekstuk voor zichzelf en zijn vrienden, puur en alleen voor zijn plezier. De componist was toentertijd op de top van zijn carrière en vond dit humorvolle stuk niet tussen zijn serieuze werk passen en koos er daarom voor het niet te publiceren. Het werk bleef 30 jaar in de kast liggen, werd pas in 1922 uitgegeven en werd daarna razend populair. De muziek uit dit stuk is in verschillende films van Walt Disney gebruikt en Herman Finkers baseerde er een theatershow op.

Nadere informatie
Marketing Roepaen Podium
Lotte Kuijpers
pr@roepaen.com

Programmeur Carnaval der Dieren
Wieke Hermsen
wieke.hermsen@planet.nl