Deel dit artikel ‹ Terug

Mieke Relou en Mark Gerritsma nieuw jongkerpaar bij SCM 't Gèrmelaand

Geplaatst op: maandag 2 december 2013


Sinds enkele jaren kent ’t Gèrmelaand (Mill) naast een prinsenpaar, jeugdprinsenpaar en boerenpaar ook een jongkerpaar. Dit laatste om ook jongeren actief bij carnaval in Mill te betrekken. Zij zijn tussen de 18 en 25 jaar oud, wonen in Mill, kan een stelletje zijn, maar dat hoeft niet. Ook 2 vrienden of 2 vriendinnen kunnen het jongkerpaar vormen. Traditioneel verschijnen deze aansluitend aan de prinsenreceptie.

Zaterdagavond 30 november was het zover. Direct na de druk bezochte en gezellige prinsenreceptie van prins Leon d’n urste en prinses Mariëlle maakte Myllesweerd zich op voor de verschijning van het 6e jongkerpaar van ’t Gèrmelaand. Na wat cryptische omschrijvingen deden vele namen de ronde als kandidaat voor de titel van jongker en jongkvrouwe. Maar na spannende muziek en onder enthousiast gejuich verschenen uiteindelijk Mieke Relou en Mark Gerritsma als het jongkerpaar voor het carnavalsseizoen 2013 – 2014.

Het jongkerpaar is tijdens tal van activiteiten te zien in de buurt van prins Leon en prinses Mariëlle. Op vrijdagavond voor de carnaval (28 februari) is er een speciaal jongkerbal in café de Winkel aan de Hoogstraat. Kijk voor meer informatie op www.germelaand.nl