Deel dit artikel ‹ Terug

Léon en Mariëlle Claessens nieuw prinsenpaar SCM 't Gèrmelaand

Geplaatst op: maandag 18 november 2013


In een drukke en gezellige theaterzaal van Myllesweerd in Mill verschenen zaterdagavond 16 november prins Léon en prinses Mariëlle (Claessens) als het 56e prinsenpaar van ’t Gèrmelaand. Deze avond werd er ook gestreden om de titel Blèrlied 2014. Deze titel en bijbehorende Gèrmebokaal werd gewonnen door Een grote bende. Zij stonden voor de 11e keer tijdens de Blèravond op het podium, dus dat was 2 keer feest.

Na veel speuren en gissen kwam er zaterdagavond 16 november eindelijk duidelijkheid rond de identiteit van het 56e prinsenpaar. Maar voor het zover was, was er een optreden van dansgarde de GèrMills en streden 6 groepen om de titel carnavalsschlager van het jaar. Dat waren de Professors, Vur Mekaar, Toeternietoe, Een grote bende, ’t Oog wil ok wa en de Winkel. Allemaal brachten ze feest en gezelligheid met hun muzikale bijdrage. Volgens presentator Jack Brienen: “allemaal winnaars”. De jury gaf echter de meeste punten aan Een grote bende, waardoor zij dit seizoen hun carnavalsschlager op tal van carnavalsfeesten zullen gaan zingen.

Na het nogmaals laten horen van de winnende schlager werd het podium klaar gemaakt voor de verschijning van het nieuwe prinsenpaar. Diverse namen van potentiële prinsenparen deden de ronde. Dat aantal nam toe toen tijdens de verschijning nog meer namen in een filmpje te zien en horen waren. Maar snel kwam er een einde aan alle onzekerheden. Onder luid applaus en spannende muziek verschenen prins Léon en prinses Mariëlle als nieuwe carnavalsheersers van ’t Gèrmelaand. In het dagelijks leven zijn zij Léon en Mariëlle Claessens en wonen zij aan de Oude Langenboomseweg.

Zaterdagavond 30 november wordt dit kersverse prinsenpaar een feestelijke receptie aangeboden. Iedereen is deze avond vanaf 19.11 uur welkom in Myllesweerd om nader kennis te maken met prins Léon en prinses Mariëlle. Ook kunt u dan hun voorgangers, Emil Minten en Judith van Mil nog de hand drukken en met hun terugkijken op het jubileumseizoen, waar zij als 55e prinsenpaar uitstekend vorm aan hebben gegeven. Tevens verschijnt die avond rond 22.00 uur het nieuwe Jongkerpaar.

Meer weten over carnaval in Mill? Zie www.germelaand.nl